Krokante aardappelrösti met peer & gorgonzola

Rösti, hoewel het eigenlijk een ontbijtgerecht is in het land van oorsprong, zetten wij het graag op tafel tijdens het diner. Neem nu bijvoorbeeld deze krokante aardappelrösti. Samen met de peer en gorgonzola zorgt hij voor een heerlijk hartige en licht vullende avondhap.

NiveauGemiddeld

Voorziet in4 Porties
Prep Tijd15 minutenKooktijd15 minutenTotale Tijd30 minuten

Ingrediënten
 1 kg vastkokende aardappels
 2 eieren
 Peper en zout
 5 gr rozemarijn, fijngehakt
 1 grote ui, fijngesnipperd
 4 el bloem
 Zonnebloemolie
 5 el olijfolie extra vierge
 2 el appelciderazijn
 1 el honingmosterd
 6 peren, geschild
 400 gr verse spinazie
 170 gr gorgonzola, in stukjes
 80 gr walnoten
Keukenbenodigdheden
 Blokrasp (of andere grove rasp)
 Schone droge theedoek
 Koekenpan
 Grillpan

Bereidingswijze
1

Schil en rasp de aardappels grof en dep droog met een schone theedoek. Klop de eieren los met peper en zout en schep de aardappels, rozemarijn, ui en bloem erdoorheen.

2

Verhit een laagje zonnebloemolie in een koekenpan en schep voor iedere rösti 1 el aardappelmengsel in de pan. Druk het mengsel een beetje plat. Bak de rösti in 2-3 minuten per kant goudbruin en krokant en laat uitlekken op keukenpapier. Het mengsel is genoeg voor 12-16 rösti rondjes.

3

Klop voor de dressing 4 el olijfolie los met de appelciderazijn en de honingmosterd en breng op smaak met peper en zout.

4

Snijd 4 peren in kwarten, verwijder de klokhuizen en schep om in een kom met 1 el olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.

5

Gril de perenkwarten 8 minuten in een grillpan, tot ze grillstrepen hebben en zacht zijn. Snijd de andere twee peren in dunne plakjes.

6

Verdeel de spinazie, rauwe en gebakken peer en de gorgonzola over 4 borden, garneer met de walnoten en de dressing en serveer met de aardappelrösti.

Ingrediënten

Ingrediënten
 1 kg vastkokende aardappels
 2 eieren
 Peper en zout
 5 gr rozemarijn, fijngehakt
 1 grote ui, fijngesnipperd
 4 el bloem
 Zonnebloemolie
 5 el olijfolie extra vierge
 2 el appelciderazijn
 1 el honingmosterd
 6 peren, geschild
 400 gr verse spinazie
 170 gr gorgonzola, in stukjes
 80 gr walnoten
Keukenbenodigdheden
 Blokrasp (of andere grove rasp)
 Schone droge theedoek
 Koekenpan
 Grillpan

Instructies

Bereidingswijze
1

Schil en rasp de aardappels grof en dep droog met een schone theedoek. Klop de eieren los met peper en zout en schep de aardappels, rozemarijn, ui en bloem erdoorheen.

2

Verhit een laagje zonnebloemolie in een koekenpan en schep voor iedere rösti 1 el aardappelmengsel in de pan. Druk het mengsel een beetje plat. Bak de rösti in 2-3 minuten per kant goudbruin en krokant en laat uitlekken op keukenpapier. Het mengsel is genoeg voor 12-16 rösti rondjes.

3

Klop voor de dressing 4 el olijfolie los met de appelciderazijn en de honingmosterd en breng op smaak met peper en zout.

4

Snijd 4 peren in kwarten, verwijder de klokhuizen en schep om in een kom met 1 el olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.

5

Gril de perenkwarten 8 minuten in een grillpan, tot ze grillstrepen hebben en zacht zijn. Snijd de andere twee peren in dunne plakjes.

6

Verdeel de spinazie, rauwe en gebakken peer en de gorgonzola over 4 borden, garneer met de walnoten en de dressing en serveer met de aardappelrösti.

Krokante aardappelrösti met peer & gorgonzola

Deze lekkere röstirondjes maak je helemaal zelf! Lekker in combinatie met de frisse salade. Samen een heerlijk hartige en licht vullende avondhap.

Tip: Deze dressing is friszuur. Voor een zoetere variant voeg je nog 1 el honing toe!

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.