Eatertainment komt naar je toe!

Steeds meer evenementen door het hele land.

Loaded potato met gehakt en maïs

Loaded potato met gehakt en maïs

Je kent ‘m vast wel, de loaded potato. Een gepofte aardappel gevuld met overheerlijke ingrediënten. Wij kiezen dit keer voor een Mexicaanse stijl, met gehakt en maïs. Met een pittige touch van srirachamayonaise maak je dit makkelijke gerecht compleet!

NiveauGemiddeld

Voorziet in2 Porties
Voorbereiding10 minutenKooktijd1 uurTotale Tijd1 uur 10 minuten

Ingrediënten
 2 kruimige aardappels
 2 el zonnebloemolie
 150 gr rundergehakt
 60 gr tomaten passata
 2 el mayonaise
 4 tl sriracha
 4 el maïskorrels
 ¼ limoen
 2 takjes koriander

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 200°C. Prik de aardappels rondom in met een vork en bestrijk met zonnebloemolie. Leg de aardappels op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze gedurende 60 min. goudbruin in de oven. Draai halverwege om.

2

Rul het gehakt in een pan met anti-aanbaklaag. Voeg de tomaten passata toe wanneer het gehakt gaar is.

3

Meng de mayonaise met sriracha en roer goed door.

4

Haal de aardappels uit de oven. Maak in de lengte een inkeping in de aardappels, maar snijd deze niet helemaal door. Maak het aardappelkruim los met behulp van een vork.

5

Schep het gehaktmengsel in de aardappel en verdeel de helft van de maïskorrels hierover. Verdeel de srirachamayonaise over de aardappel en knijp hier wat limoensap overheen. Garneer naar smaak met koriander. Herhaal dit met de andere aardappel.

Ingrediënten

Ingrediënten
 2 kruimige aardappels
 2 el zonnebloemolie
 150 gr rundergehakt
 60 gr tomaten passata
 2 el mayonaise
 4 tl sriracha
 4 el maïskorrels
 ¼ limoen
 2 takjes koriander

Instructies

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 200°C. Prik de aardappels rondom in met een vork en bestrijk met zonnebloemolie. Leg de aardappels op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze gedurende 60 min. goudbruin in de oven. Draai halverwege om.

2

Rul het gehakt in een pan met anti-aanbaklaag. Voeg de tomaten passata toe wanneer het gehakt gaar is.

3

Meng de mayonaise met sriracha en roer goed door.

4

Haal de aardappels uit de oven. Maak in de lengte een inkeping in de aardappels, maar snijd deze niet helemaal door. Maak het aardappelkruim los met behulp van een vork.

5

Schep het gehaktmengsel in de aardappel en verdeel de helft van de maïskorrels hierover. Verdeel de srirachamayonaise over de aardappel en knijp hier wat limoensap overheen. Garneer naar smaak met koriander. Herhaal dit met de andere aardappel.

Loaded potato met gehakt en maïs

Tip: Maak dit gerecht vegetarisch door het gehakt te vervangen door zwarte bonen.

Bekijk ook andere varianten van deze loaded potato: met atjar en satésaus of met spekjes en cheddar.

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.