Waarschijnlijk ben je het al eens tegengekomen op de ingrediëntenlijst van vele Mexicaanse smaakmakers, maar chipotle is een heerlijke gerookte jalapeñopeper die we in dit recept gebruiken als smaakmaker voor de garnalen taco’s! De jalapeño geeft een pittige touch aan de garnalen, terwijl de guacamole het weer zachter maakt.
Onmisbaar in de Mexicaanse keuken, maar nog helemaal niet populair in de Nederlandse keuken: chipotle. Chipotle is eigenlijk een gerookte jalapeñopeper en een smaakmaker bij vele Mexicaanse gerechten. Jalapeño is één van de populairste pepersoorten uit Amerika, maar is niet zo geschikt om te drogen door de dikte van de peper. Roken biedt een oplossing en zorgt ervoor dat de peper 90% van zijn vocht verliest. Geen zorgen, de heerlijke pit blijft behouden!
Dat chipotle bij tal van gerechten past, laten onze recepten wel zien! Zo voegen we chipotle toe aan, hoe kan het ook anders, BBQ hotdogs Tex-Mex stijl. Deze hotdog geven we een Mexicaanse twist door allerlei toppings toe te voegen van de Tex-Mex! Denk aan koriander, taco’s, cheddarsaus, chipotle saus en extra plakjes jalapeño. Of wat dacht je van vega quesadilla’s? Deze soort van tosti’s beleggen we met saus, bonen, diverse groenten en veel kaas, de tweede quesadilla drukken we erop en vervolgens bak je het in een pan. Zo smelt de kaas lekker en wordt de buitenkant krokant. Serveer met een salsasaus en guacamole om de quesadilla’s in te dippen. Een heerlijk vegetarisch recept!
Wanneer je toe bent aan een stoofpotjes recept voor een druilerige herfstdag, dan is deze lamsragù met tomatencouscous een echte aanrader. Een kruidige lamsragù met kikkererwten en chipotle peper in adobo saus uit de oven, geserveerd met tomatencouscous en een frisse dilleyoghurt. Heerlijke exotische smaken komen samen in dit gerecht, dat wordt zeker genieten!
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment