Met de Vivera Thai protein bites zet je in een handomdraai een smakelijke, vegetarische maaltijd op tafel! De Thai protein bites zijn rijk aan eiwitten en vezels én bevatten veel groenten. Wat wil je nog meer? Combineer ze zoals in dit recept met noedels met lekker veel groenten en smaakmakers als limoen en sojasaus!
Tip: garneer de noedels met wat koriander voor een frisse touch aan het gerecht. Hak de koriander fijn en serveer eventueel in een bakje naast de noedels.
Noedels komen oorspronkelijk uit China, waar ze al meer dan 4.000 jaar worden gegeten. De vroegste vorm van noedels werd in 2005 v. Chr. ontdekt in de Chinese provincie Qinghai, in een oude pot met overblijfselen van lange, dunne noedels gemaakt van gierst. Noedels verspreidden zich door Azië via handel en culturele uitwisselingen, met verschillende variaties die ontstonden in landen zoals Japan, Korea en Vietnam. In Italië zijn pasta’s ontstaan, waarvan sommigen denken dat ze zijn beïnvloed door Chinese noedels via handelsroutes zoals de Zijderoute. Noedels zijn wereldwijd een populair gerecht geworden, met unieke recepten in elk land, zoals ramen in Japan en pho in Vietnam.
Recepten voor noedels zijn er ontzettend veel, juist dat maakt het gerecht zo leuk! Je kan er namelijk mee blijven afwisselen. Denk aan het toevoegen van verschillende groenten en eventueel vlees of vis, maar ook de (wok)saus die je toevoegt of misschien zelfs zelf maakt. Deze vegetarische wok met glasnoedels is echt een aanrader. Je voegt er broccoli, peultjes, rode paprika, babymais én shiitake aan toe, waardoor je meteen aan je aanbevolen hoeveelheid groenten komt. Ideaal! Ook lekker: deze wok met aubergine en broccoli. De groenten stoom je, waardoor ze een heerlijke smaak krijgen en wat zachter worden. Garneer het gerecht met sesam en bieslook en het genieten kan beginnen!
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment