Soms hoeft lekker eten helemaal niet moeilijk te zijn! Dat laat dit recept van Jan Smit maar al te goed zien. Hij maakt thuis graag het familierecept van gebakken sliptong met butter en eek, oftewel gebakken sliptong met boter en azijn. Heerlijk om te serveren met bijgerechten als gekookte aardappelen met schil of een frisse salade!
Bekijk nu aflevering 1 van ‘De smaak van het leven’ met Jan Smit!
In onze nieuwe videoserie āDe smaak van het levenā gaat auteur en host Kelly ter Horst samen met bekende Nederlanders de keuken in. Terwijl ze een geliefd familierecept bereiden, komen de mooiste verhalen Ć©n herinneringen naar boven. Van grappige anekdotes tot ontroerende herinneringen ā deze serie brengt smaken Ć©n verhalen samen. De eerste aflevering met Jan Smit is nĆŗ te bekijken!
Tip: gebruik bij butter en eek altijd de verhouding van 5 delen roomboter en 1 deel azijn. Laat het nooit koken, dan gaat het namelijk schiften.
Weetje: Jan Smit dekt de sliptongen af met boterhammen, iets wat hij vanuit huis heeft meegekregen. De reden? Door de boterhammen op de sliptongen te leggen en er een bord op te zetten, trekken ze overtollig vocht op en blijven de vissen sappig zonder zompig te worden!
Een ware delicatesse waarmee je een indrukwekkend gerecht op tafel kan toveren: sliptong! Dit visje is erg toegankelijk en vindt bijna iedereen wel lekker. Ideaal om dus de vraag āWat eten we vandaag?ā te beantwoorden! Zorg ervoor dat je sliptong bij de visboer haalt, zij maken ze namelijk ook voor je schoon.
Sliptong in huis gehaald? Tijd om het te bereiden. Dep de sliptong goed droog, haal ze door de bloem en bak ze vervolgens knapperig. Sliptong kan je serveren met tal van gerechten! Wij gaan in dit recept voor butter en eek, oftewel een zelfgemaakte boter en azijn saus. Daarbij kan je gekookte aardappelen met schil serveren of een frisse salade recept.
Andere gerechten om eens te maken met sliptong zijn deze smaakvolle sliptong met witte wijnsaus en Hollandse garnalen, een verrassende sliptong āPicassoā met ovenfrietjes of een gebakken sliptong met charmilla en bloemkoolrijst. Alle recepten staan al in een half uur op tafel, wat het lekkere Ć©n makkelijke recepten maakt!
Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment