In samenwerking met:
Gegrilde abrikoos met 5 spices crumble en gekarameliseerde pecannoten
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Gegrilde abrikoos met 5 spices crumble en gekarameliseerde pecannoten

Fruit in combinatie met noten geeft de perfecte combinatie van zacht en zoet met knapperig en warm. Het grillen van het fruit geeft een extra dimensie. In dit gerecht is gekozen voor de zoete smaak van abrikoos en gekarameliseerde pecannoten samen met de kruidige smaak van de 5 spices crumble en romige mascarpone.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept gegrilde abrikoos met 5 spices crumble en gekarameliseerde pecannoten

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
20 min
Totale tijd
40 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Meng 50 gr koude roomboter met de bloem, amandelmeel, Verstegen World Spice Blend 5 Spices en 40 ml agavesiroop tot een kruimelig deeg. Verdeel de crumble over een met bakpapier beklede bakplaat en bak 20 min. in de voorverwarmde oven.
2
Hak de pecannoten grof. Verhit in een pan de resterende roomboter met de kokosbloesemsuiker en resterende agavesiroop totdat het begint te borrelen. Voeg de pecannoten toe en roer goed door. Stort de pecannoten op een bakpapier en laat afkoelen.
3
Snijd de abrikozen doormidden en verwijder de pit. Verhit een grillpan met de olie en gril de abrikozen 5 min. tot er grillstrepen ontstaan.
4
Verdeel de mascarpone over de borden, leg daar 3 abrikozen op en verdeel de crumble en gekarameliseerde noten naast de mascarpone op het bord. Garneer met munt.

Weetjes over de abrikoos

De abrikoos is een vrucht die behoort tot de rozenfamilie en is afkomstig van de abrikozenboom. Het is een kleine, sappige vrucht met een fluweelachtige huid en een zoete, lichtzure smaak. Abrikozen worden al eeuwenlang geteeld en zijn oorspronkelijk afkomstig uit Centraal-Azië. Ze worden tegenwoordig in veel delen van de wereld verbouwd, vooral in landen met een warm klimaat.

Abrikozen zijn rijk aan voedingsstoffen zoals vitamine A, vitamine C, vezels en kalium. Ze zijn een goede bron van antioxidanten en bevorderen van een gezonde huid. Een goed idee om vaker abrikozen op het menu te zetten, zoals deze pastasalade met gerookte kip en abrikoos. Gedroogde abrikozen zijn ook populair en worden vaak gebruikt als ingrediënt in gebak, ontbijtgranen en salades. Deze ontbijtrepen zijn ook een absolute must-try.

De kruiden five spices

Five spices dankt de naam aan de specerijen die erin verwerkt zijn. Het is een traditioneel Chinees kruidenmengsel en zoals de naam al aangeeft, bestaat het uit vijf verschillende specerijen, die samen een unieke smaakcombinatie creëren. De exacte samenstelling kan variëren, maar de meest voorkomende ingrediënten zijn steranijs, Szechuan-peper, kaneel, kruidnagel en venkelzaad. Five spices heeft een rijke, aromatische smaak en wordt vaak gebruikt om vleesgerechten, zoals Pekingeend en Char Siu (geroosterd varkensvlees), op smaak te brengen. Het kan ook worden toegevoegd aan sauzen, soepen, stoofschotels en marinades om extra diepte en complexiteit aan de smaak te geven. Bijvoorbeeld in deze dandan noedels of deze babi pangang buns.

Knapperige pecannoten

Pecannoten zijn noten afkomstig van de pecanboom, die inheems is in Noord-Amerika. Ze worden vaak gewaardeerd om hun rijke, boterachtige smaak en knapperige textuur. Ze worden vaak rauw gegeten als snack, maar ze kunnen ook worden gebruikt in verschillende recepten, zoals taarten, gebak, salades en hartige gerechten. Maar probeer ook zeker eens de combinatie met olijven en granaatappelpitjes. Pecannoten worden vaak geassocieerd met traditionele Amerikaanse gerechten, zoals pecantaart en pralines.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Pinda
  • Gluten
  • Noten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via