Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Pasta met brie en bacon

Brie en bacon vormen een heerlijke combinatie omdat de romige, zachte textuur en milde smaak van brie mooi contrasteren met het krokante, zoute en rokerige karakter van bacon. Dit zorgt voor een balans van smaken en texturen in dit heerlijke pasta recept.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept pasta met brie en bacon

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
Kookmodus
1
Breng een pan met water aan de kook en kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2
Snijd de courgette in blokjes. Pel en hak de knoflook fijn. Verhit een pan op middelhoog vuur zonder olie of boter en bak de bacon rondom krokant. Haal de bacon uit de pan, snijd in stukken en houd apart. Bak in het vet van de bacon de courgetteblokjes met de knoflook en een snuf peper en zout 5 min. Voeg de gekookte pasta, bacon en kookroom toe en mix het geheel door elkaar.
3
Snijd de roombrie in blokjes en pluk de blaadjes van de basilicum. Verdeel de pasta over de borden en garneer met de brie, basilicumblaadjes en een snuf peper.

Ga voor snel en makkelijk, ga voor een pasta!

Heb je vanavond geen zin om uren in de keuken te staan? Maak dan een pasta! Met pasta maak je in een handomdraai een makkelijk recept. Deze pasta met brie en bacon staat bijvoorbeeld al in 20 minuten op tafel. Deze pompoenpasta met palmkool staat zelfs al in 15 minuten op tafel. Tijdens de herfst zijn pompoen en palmkool volop in het seizoen. Genoeg redenen om eens deze smakelijke pasta te maken. Heb je wel wat tijd, maar geen zin om te koken? Maak dan deze macaroni ovenschotel met gehakt. Na 15 minuten schuif je de ovenschotel de oven in en kan jij lekker met de beentjes omhoog.

Naast klassieke pastasoorten als macaroni en fusilli kan je ook voor een lasagne recept gaan. Zo is deze paddenstoelenlasagne met saucijs een onwijs lekker recept om eens te maken. Of wat dacht je van deze lasagnette met spek. Beide recepten zijn ideaal voor wanneer je toe met aan comfort food. Want laat een goede pasta nu ook hét perfecte comfort food recept zijn. Zo’n romige pasta met een flinke berg Parmezaanse kaas, wie is daar nou niet dol op?

Wil je een pasta, maar liever niet de koolhydraten? Maak dan deze courgettelasagne met gedroogde ham waarbij we de lasagnebladen vervangen door plakken courgette. Zo zet je gemakkelijk een koolhydraatarm recept op tafel zonder in te leveren op smaak. Op deze manier krijg je ook genoeg groenten binnen en kom je gemakkelijk aan je dagelijkse portie. Net zo lekker, net wat voedzamer!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via