Heb jij al eens palmkool gegeten? Deze koolsoort is heerlijk om bijvoorbeeld toe te voegen aan een romige pompoenpasta! De oogst van palmkool vindt plaats in de maanden september tot en met november, ideaal dus om tijdens een druilerige herfstdag te genieten van deze smeuïge pasta.
Palmkool, ook wel bekend als cavolo nero of zwarte kool, is een Italiaanse koolsoort met lange, donkergroene bladeren en een robuuste, ietwat zoete smaak. Het wordt vaak gebruikt in stoofschotels, soepen en pastagerechten en is rijk aan voedingsstoffen zoals vitamine K, vitamine C, en antioxidanten. Qua smaak heeft palmkool veel weg van boerenkool en het wordt dan ook meestal als wintergroente geteeld. De naam van deze groente komt van het feit dat het blad van onder naar boven wordt geoogst. Zo blijft de stam over het blad bovenaan, net als bij een palmboom! De palmkool zorgt in de pompoenpasta voor een lekkere zoete touch. Ook in deze stamppot is de palmkool een heerlijke toevoeging. Serveer het met vegetarische gehaktballen en je hebt een lekkere maaltijd!
Een pasta is altijd een goed idee! Of je het nu met vlees of vis eet, liever voor een vegetarische of zelfs plantaardige variant gaat en of je het nu in een ovenschotel bereid of gewoon in een pan, wij zijn in ieder geval dol op pasta recepten! Zo mag je ons écht wel wakker maken voor een romig lasagne recept. Denk aan een panlasagne met gehakt, champignons en ricotta of deze pittige lasagne met Hollandse garnalen. Ook altijd lekker om te maken: pasta pesto! In dit recept geven we een twist aan de pasta pesto door er gebakken feta, knapperige broccoli en zelfgemaakte basilicum-dille pesto aan toe te voegen. Geloof ons: wanneer je dit recept probeert, wil je pasta pesto nooit meer anders eten!
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment