In samenwerking met:
Runderstoof met aardappelpuree en bramen
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Runderstoof met aardappelpuree en bramen

Stoofpotjes, wij houden ervan! In dit recept kiezen we voor een runderstoof in combinatie met ontbijtkoek, mosterd en laurier om de stoof heerlijk op smaak te brengen. En in een herfststoofpot mag bockbier uiteraard niet ontbreken!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept runderstoof met aardappelpuree en bramen

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
3u 0min
Totale tijd
3u 20min
Kookmodus
1
Pel en snijd de ui grof. Snijd de ontbijtkoek in stukken van 2 cm.
2
Snijd de riblappen in stukken van 2 cm. Meng de bouillontabletten met het water.
3
Verhit een pan met de olijfolie en bak de ui en riblappen goudbruin. Voeg de mosterd, laurier en ontbijtkoek toe. Blus het geheel af met het bockbier en de runderbouillon. Stoof gedurende 3 uur op laag vuur met de deksel op de pan tot het vlees gaar is en uit elkaar valt. Voeg de laatste 10 min. de helft van de bramen toe aan de stoof. Breng op smaak met peper en zout.
4
Zet ondertussen de aardappelen in een pan net onder water en breng aan de kook. Kook de aardappelen 10 min. en giet af. Stamp de aardappelen en breng op smaak met peper en zout.
5
Serveer de runderstoof met de puree en de rest van de bramen.

Tip: vervang de aardappelen door knolselderij om het gerecht koolhydraatarm te houden.
Tip: check tijdens het stoven of er genoeg vocht in de pan zit. Het vlees moet onder het vocht blijven, voeg anders wat extra bier of bouillon toe.
Tip: ontdek meer stoofpotje recepten op Eatertainment!

5 klassieke stoofgerechten

Boeuf bourguignon is een iconisch Frans stoofgerecht. Het bestaat uit malse stukken rundvlees die langzaam worden gestoofd in rode wijn, samen met uien, wortelen en champignons. Dit zorgt voor een diepe, rijke smaak. Boeuf bourguignon wordt vaak geserveerd met aardappelpuree of knapperig stokbrood om de heerlijke saus op te deppen.

Een ander Frans meesterwerk, coq au vin, betekent letterlijk ‘haan in wijn’. Dit gerecht omvat stukken scharrelkip die gestoofd worden in rode of witte wijn, samen met champignons, spek, uien en knoflook. Hierdoor ontstaat een verrukkelijke saus die doordrenkt is met de smaken van de ingrediënten.

Ossobuco is een Italiaans stoofgerecht, met als hoofdingrediënt kalfsschenkels. De schenkels worden langzaam gekookt in een smaakvolle bouillon met tomaten, wijn, uien, wortelen en selderij. Het resultaat is een boterzachte textuur van het vlees, vergezeld van een weelderige saus.

Goulash is een Hongaars stoofgerecht dat bekend staat om zijn rijke en kruidige smaak. Het wordt bereid met mals rundvlees, paprika, uien, tomaten en soms aardappelen. Dit mengsel wordt langzaam gestoofd tot het vlees bijna smelt in de mond. Het wordt vaak geserveerd met noedels of aardappelpuree.

En als laatste rendang, een Indonesisch stoofgerecht met kokosmelk en een geurige mix van specerijen. Het langzame kookproces creëert een boterzachte textuur en een diep, krachtig aroma. Wist je dat je rendang ook heel goed kunt bereiden in de slowcooker (net als vele andere stoofgerechten)? Probeer eens deze Indonesische rendang daging uit de slowcooker!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Selderij
  • Gluten
  • Ei
  • Melk
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via