In samenwerking met:
Budget Mix Voor Scampi & Garnaal Salade Met Scampi’s, Stokbrood En Kruidenboter (2)
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Salade met scampi’s, stokbrood en kruidenboter

Deze frisse salade met scampi en maïs geserveerd met stokbrood en kruidenboter is de ideale lunch op een warme dag. Binnen 20 minuten heb je al een heerlijk gerecht op tafel getoverd!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept salade met scampi’s, stokbrood en kruidenboter

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Marineer de scampi’s in de Verstegen Mix voor Scampi en Garnaal en de helft van de zonnebloemolie en zet 10 min. apart.
2
Halveer ondertussen de cherrytomaten en snijd de komkommer in blokken van 1 cm. Meng dit samen de maïs door de ijsbergsla.
3
Verwarm een pan met de resterende zonnebloemolie en bak de scampi’s in 5 min. op middelhoog vuur gaar.
4
Bak het stokbrood af volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng ondertussen de boter met Verstegen Mix voor Kruidenboter tot een kruidenboter.
5
Verdeel de scampi’s over de salade en serveer deze met het stokbrood en de kruidenboter.

Tip: vervang voor een vegetarisch alternatief de scampi’s door vega kipstuckjes.

Koud eten in de zomer

Mensen genieten vaak van koud eten in de zomer om verschillende redenen. In de zomermaanden kan het buiten erg warm zijn, waardoor mensen verlangen naar verkoeling. Koud eten kan een verfrissend effect hebben en helpen om de lichaamstemperatuur te verlagen.

Daarnaast hebben mensen in de zomer vaak de neiging om lichtere maaltijden te verkiezen boven zwaardere, calorierijke gerechten. Koud eten kan vaak lichter aanvoelen en gemakkelijker verteerbaar zijn dan warme gerechten. Dit komt doordat koude gerechten meestal rauwe of licht gekookte ingrediënten bevatten, zoals verse groenten en fruit, die van nature licht en verfrissend zijn.

Ook willen mensen in de zomermaanden vaak minder tijd besteden aan het koken en willen het gebruik van de oven of het fornuis vermijden. Koud eten vereist over het algemeen geen langdurige bereiding of kooktijd. Het kan snel en eenvoudig worden bereid, waardoor er meer tijd overblijft om van het mooie weer en de buitenactiviteiten te genieten.

De zomer is een populair seizoen voor picknicks, barbecues en andere buitenactiviteiten. Koud eten, zoals sandwiches, wraps, fruitsalades en koude pastasalades, is handig om mee te nemen en te delen tijdens deze gelegenheden.

Meer frisse recepten

Probeer deze wraps met pompoenhummus, avocado, courgette en feta eens. Het is verantwoord en eenvoudig! Geen fan van pompoen? Vervang de hummus dan voor een andere variant naar keuze. Deze frisse lente salade is heerlijk om bij de wraps te serveren, maar kan ook zeker als maaltijdsalade worden genuttigd.

Prep jij wel eens een maaltijd? Dan is deze Griekse pastasalade met zelfgemaakte dressing iets voor jou! Deze pastasalade kun je gemakkelijk een dag van te voren klaar maken, zodat je de dag zelf er weinig omkijken naar hebt. Ook ideaal om mee te nemen naar een picknick!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Schaaldieren
  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via