Meld je aan voor onze nieuwsbrief! Ontvang wekelijks receptinspiratie in je mailbox.

Romige kokoscurry met aardappel en ananas

Romige kokoscurry met aardappel en ananas

Deze kokoscurry zet je in slechts 20 minuten op tafel en is een verantwoorde maaltijd vol groenten. Door ananas toe te voegen aan dit gerecht krijg je een lichtzoete twist. Heerlijk met warm naanbrood om lekker in de romige saus te dippen.

NiveauGemiddeld

Voorziet in4 Porties
Voorbereiding10 minutenKooktijd10 minutenTotale Tijd20 minuten

Ingrediënten
 4 naanbroden
 2 sjalotjes
 15 gr gember, geschild
 100 gr champignons
 250 gr wortel
 2 stengels bleekselderij
 100 gr kleine krielaardappels
 2 lente-uien
 2 el olie
 50 gr bloemkoolroosjes
 70 gr Thaise gele currypasta
 200 ml kokosmelk
 100 ml water
 1 blikje ananasstukjes op sap
 265 gr linzen
 265 gr kikkererwten
 1 el gebakken uitjes

Bereidingswijze
1

Bak de naanbroden af volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2

Snijd de sjalotjes en gember fijn en de champignons en wortel in plakjes. Snijd de bleekselderij in de lengte doormidden en in dunne plakjes, de aardappels in vieren en de lente-ui in ringen.

3

Verhit de olie in een pan en bak de gember en sjalot aan. Voeg de wortel en bleekselderij toe en bak 2 min. op hoog vuur. Voeg de champignons, bloemkool, currypasta en aardappels bij de groenten. Bak alles kort aan en voeg vervolgens de kokosmelk, water en 80 ml sap van de ananas toe. Laat het geheel 3 min. pruttelen op laag vuur. Roer de uitgelekte linzen en kikkererwten erdoorheen en laat nog 5 min. pruttelen.

4

Draai het vuur uit en roer de ananasblokjes door het gerecht. Serveer de curry met gebakken uitjes, lente-ui en naanbrood.

Ingrediënten

Ingrediënten
 4 naanbroden
 2 sjalotjes
 15 gr gember, geschild
 100 gr champignons
 250 gr wortel
 2 stengels bleekselderij
 100 gr kleine krielaardappels
 2 lente-uien
 2 el olie
 50 gr bloemkoolroosjes
 70 gr Thaise gele currypasta
 200 ml kokosmelk
 100 ml water
 1 blikje ananasstukjes op sap
 265 gr linzen
 265 gr kikkererwten
 1 el gebakken uitjes

Instructies

Bereidingswijze
1

Bak de naanbroden af volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2

Snijd de sjalotjes en gember fijn en de champignons en wortel in plakjes. Snijd de bleekselderij in de lengte doormidden en in dunne plakjes, de aardappels in vieren en de lente-ui in ringen.

3

Verhit de olie in een pan en bak de gember en sjalot aan. Voeg de wortel en bleekselderij toe en bak 2 min. op hoog vuur. Voeg de champignons, bloemkool, currypasta en aardappels bij de groenten. Bak alles kort aan en voeg vervolgens de kokosmelk, water en 80 ml sap van de ananas toe. Laat het geheel 3 min. pruttelen op laag vuur. Roer de uitgelekte linzen en kikkererwten erdoorheen en laat nog 5 min. pruttelen.

4

Draai het vuur uit en roer de ananasblokjes door het gerecht. Serveer de curry met gebakken uitjes, lente-ui en naanbrood.

Romige kokoscurry met aardappel en ananas

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.