Meld je aan voor onze nieuwsbrief! Ontvang wekelijks receptinspiratie in je mailbox.

Gepofte zoete aardappel met spek

Gepofte zoete aardappel

Je kunt inmiddels al ontzettend veel recepten vinden waarin zoete aardappel wordt verwerkt. Maar heb je al wel eens gepofte zoete aardappel geprobeerd? Wij vullen deze heerlijke gepofte zoete aardappel met spek en Parmezaan-crème, een geweldige combinatie.

NiveauGemiddeld

Voorziet in2 Porties
Voorbereiding15 minutenKooktijd10 minutenTotale Tijd25 minuten

Ingrediënten
 4 zoete aardappelen
 4 plakjes ontbijtspek
 1 el appelstroop
 1 rode ui
 10 gr platte peterselie
 200 gr crème fraîche
 90 gr Parmezaanse kaas
 ½ tl balsamicoazijn
 Snufje peper en zout

Bereidingswijze
1

Was de aardappelen en prik met een vork gaatjes in het dikste gedeelte van de aardappel. Op deze manier wordt deze goed gaar in de magnetron. Let op: je hoeft de aardappelen niet te schillen.

2

Vul een ovenbestendige schaal met een bodempje water. Leg de aardappels in de schaal, doe de deksel op de schaal en verwarm deze ca. 10 minuten op 900 W in de magnetron.

3

Bestrijk ondertussen de ontbijtspek met een flinterdun laagje appelstroop. Bak de plakjes spek in een koekenpan op middelhoog vuur totdat deze gekarameliseerd zijn.

4

Snijd de helft van de rode ui in ringen en snipper de andere helft.

5

Snijd de peterselie grof en meng 1/3e deel met de crème fraîche. Maak de Parmezaan-crème door 80 gr Parmezaanse kaas te mengen met het crème fraîche-peterseliemengsel, de gesnipperde ui en balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout.

6

Haal de zoete aardappelen uit de magnetron en snijd deze tot de helft doormidden. Prak de aardappel met een vork iets los in de schil. Houd de schil nog steeds om de aardappel. Is de aardappel nog te hard? Doe hem dan voor enkele min. terug in de magnetron.

7

Serveer de aardappel met een flinke eetlepel Parmezaan-crème, gebakken spek en rode ui ringetjes. Top af met de peterselie en overgebleven Parmezaanse kaas.

Tip: Je kunt de zoete aardappelen ook poffen op de barbecue of in de oven. Verpak ze hiervoor in aluminiumfolie en pof ze 45 min. op de barbecue of in de oven (200°C).

Ingrediënten

Ingrediënten
 4 zoete aardappelen
 4 plakjes ontbijtspek
 1 el appelstroop
 1 rode ui
 10 gr platte peterselie
 200 gr crème fraîche
 90 gr Parmezaanse kaas
 ½ tl balsamicoazijn
 Snufje peper en zout

Instructies

Bereidingswijze
1

Was de aardappelen en prik met een vork gaatjes in het dikste gedeelte van de aardappel. Op deze manier wordt deze goed gaar in de magnetron. Let op: je hoeft de aardappelen niet te schillen.

2

Vul een ovenbestendige schaal met een bodempje water. Leg de aardappels in de schaal, doe de deksel op de schaal en verwarm deze ca. 10 minuten op 900 W in de magnetron.

3

Bestrijk ondertussen de ontbijtspek met een flinterdun laagje appelstroop. Bak de plakjes spek in een koekenpan op middelhoog vuur totdat deze gekarameliseerd zijn.

4

Snijd de helft van de rode ui in ringen en snipper de andere helft.

5

Snijd de peterselie grof en meng 1/3e deel met de crème fraîche. Maak de Parmezaan-crème door 80 gr Parmezaanse kaas te mengen met het crème fraîche-peterseliemengsel, de gesnipperde ui en balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout.

6

Haal de zoete aardappelen uit de magnetron en snijd deze tot de helft doormidden. Prak de aardappel met een vork iets los in de schil. Houd de schil nog steeds om de aardappel. Is de aardappel nog te hard? Doe hem dan voor enkele min. terug in de magnetron.

7

Serveer de aardappel met een flinke eetlepel Parmezaan-crème, gebakken spek en rode ui ringetjes. Top af met de peterselie en overgebleven Parmezaanse kaas.

Tip: Je kunt de zoete aardappelen ook poffen op de barbecue of in de oven. Verpak ze hiervoor in aluminiumfolie en pof ze 45 min. op de barbecue of in de oven (200°C).

Gepofte zoete aardappel met spek en Parmezaan-crème

Ben jij ook fan van zoete aardappel? Bekijk dan ook eens ons recept van de pangasius met zoete aardappelfrites!

Wijntip van Yves

Wijntip van Yves

Luccarelli Primitivo.

Het rijpe, zoete fruit van deze Primitivo gaat lekker samen met het zoet van de aardappel en het zout van het spek en de parmezaan.

Met code EAT10 bestel je hem nu met 10% korting bij Vanouds de Zwaan.

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.