Koreaanse Gourmet

Gourmetten tijdens de feestdagen

Budget gourmet

Schalen vol vlees en vis, groentehapjes, zelfgemaakte sausjes en oliën en natuurlijk een heerlijk toetje: gourmetten is één groot feest. Om je te helpen met de voorbereidingen, hebben wij 6 lekkere gourmetmenu’s voor je samengesteld met heerlijke gourmet ideeën. Kies jij dit jaar voor een klassieke variant of kies je iets nieuws, zoals een Koreaans gourmetmenu?

Hotpot Koreaanse gourmet

Koreaans gourmetten

Waan je in Oosterse sferen en ga gourmetten met een twist. Ga gezellig met zijn allen hotpotten of maak Koreaanse hapjes als bulgogi met shiitake, krokante bibimbap springrolls of Koreaanse ribs.

Allerlei gourmet recepten

Gourmetten is voor iedereen en voor elk moment. Gezellig met zijn allen om tafel met hapjes voor de vegetariërs en kinderen of gewoon tijdens de zomer. Iedereen is lekker bezig, het is makkelijk en ook nog eens gezellig. Waar je ook voor kiest, lekker is het zeker!

Budget Gourmet

Budgetvriendelijk

Ook wanneer het budget minder is, kun je heerlijk gourmetten. Met deze creatieve gerechtjes tover je een budgetvriendelijk en heerlijk gourmet op tafel. Verras je gasten met een kleurrijk omelet, gezonde courgette pizza’s en knapperige aardappelen uit de oven.

Kinder Gourmet

Wat heb je nodig?

Voor een avondje gourmetten zijn er een aantal dingen onmisbaar. Wij zetten het graag voor je op een rijtje:

  • Haal een gourmetstel of bakplaat in huis. Heb je niet genoeg aan je eigen gourmetstel of bakplaat? Vraag aan je gasten of ze er eentje vanuit huis mee kunnen nemen! Vaak heeft er iemand wel eentje in de kast liggen;
  • Maak van tevoren een boodschappenlijstje. Zo weet je zeker dat je alles in huis haalt voor een heerlijk avondje smullen;
  • Houd rauw en gaar vlees uit elkaar. Gebruik bijvoorbeeld tangetjes om het vlees of de vis op de bakplaat te leggen en een vork om het er weer af te halen;
  • Houd ongeveer 300 tot 400 gram vlees en/of vis en 50 tot 100 gram groenten per persoon aan. Zo is er genoeg voor iedereen, maar haal je niet teveel in huis;
  • Vergeet niet om lekkere drankjes in huis te halen. Haal wijn, bier en fris en maak een feestelijke karaf met water, munt en citroen.
Gourmettafel

Gezellig gourmetten

Voor velen is het een traditie om tijdens de feestdagen lekker te gourmetten. Het is makkelijk en je kunt eindeloos variëren met ingrediënten. Ga dit jaar voor de gezellig gourmetrecepten. Van gevulde biefstukrolletjes met prosciutto tot zelfgemaakte cashewsaus, de tafel staat vol lekkers!

Gevulde biefstukrolletjes met prosciutto en salsa verde

Vlees voor gourmet

Ga je gourmetten? Dan is natuurlijk de meestgestelde vraag welke groenten, vis en gourmet vlees je op tafel serveert. Onze tip is vooral om te kiezen voor verschillende soorten, zodat er voor iedereen iets lekkers tussen zit. Ga voor groenten als paprika, ui en courgette, vis als garnalen, zalm en witvis en qua vlees kan je werkelijk alle kanten op. Denk aan mini hamburgers, speklap, slavinken, varkensvlees en natuurlijk biefstuk. Probeer eens deze gevulde biefstukrolletjes, een echte aanrader!

Gourmet bijgerechten: salades en sauzen

Wat serveer je eigenlijk naast alle gourmetgerechtjes? Wij zeggen salades en passende sauzen & smeersels! Deze bijgerechten zijn ideaal om bij het gourmetten op tafel te zetten. Kies bijvoorbeeld verschillende boters, zelfgemaakte sausjes en simpele salades.

Stracciatella Di Burrata Met Granaatappel En Bloemen

Meer ideeën voor het kerstdiner

Iets anders dan gourmetten? Ook dan helpen we je graag een handje! Van verrassende voorgerechten, heerlijke tussengerechten, knallende hoofdgerechten en spectaculaire desserts, je vindt het allemaal op Eatertainment! Denk aan een gevulde pompoenrollade, een vegetarische variant van een klassieke rollade, of een feestelijke stracciatella di burrata met eetbare bloemen.

Spiesjes van sliptong & garnaal

Pak eens uit met gourmetten en maak deze spiesjes van sliptong & garnaal! Bereid de spiesjes van tevoren voor en leg ze op een mooie schaal, zodat iedereen ze tijdens het gourmetten zelf kan bakken. De vis marineren we in een smaakvolle Koreaanse marinade. Zo heb je ze nog niet eerder geproefd!