In samenwerking met:
Boeuf bourguignon
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Boeuf bourguignon met aardappelwedges

Soms heb je van die dagen dat je toe bent aan een hartverwarmend stoofgerecht. Deze boeuf bourguignon is een recept dat perfect is voor zo’n dag! De boeuf bourguignon stoven we in runderfond met heerlijke groenten als kastanjechampignons, winterpeen en cherrytomaten. Serveer de boeuf bourguignon met aardappelwedges en de avondmaaltijd is compleet.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept boeuf bourguignon met aardappelwedges

Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
2u 30min
Totale tijd
2u 50min
1
Pel en snijd de knoflook fijn. Snijd de runderlappen in blokken van 3 cm. Snijd de kastanjechampignons in partjes en de winterpenen in plakjes van 1 cm. Snijd de bleekselderij in stukken van 1 cm dik.
2
Verhit een stoofpan met de olijfolie en bak de knoflook glazig. Voeg de runderlappen toe en bak 5 min. Voeg de tomatenpuree en ½ van de Italiaanse kruidenmix toe en roer door.
3
Blus het vlees af met het runderfond en het water. Roer door en stoof 30 min. op laag vuur. Voeg de gesneden groenten toe. Stoof 2½ uur op laag vuur met de deksel op de pan tot het vlees gaar is en uit elkaar valt. Verwarm, wanneer de stoof nog 40 min. moet garen, de oven voor op 180°C. Bak de aardappelwedges volgens de aanwijzingen op de verpakking.
4
Voeg, wanneer de stoof nog 10 min. moet, de cherrytomaten toe. Breng op smaak met peper en zout.
5
Verdeel de boeuf bourguignon en aardappelwedges over de borden. Garneer met de rest van de Italiaanse kruiden.

Hoe maak je een goede boeuf bourguignon?

Je hebt vast wel eens van een boeuf bourguignon gehoord, een mals en smaakvol stoofpotjes recept gemaakt met rundvlees, gestoofd in rode wijn, verschillende groenten en een heerlijke bouillon. Dit stoofgerecht is een klassieker uit de Franse keuken. De bereiding van boeuf bourguignon is vrij makkelijk, het kost alleen wat tijd! Het rundvlees marineer je eerst in rode wijn voordat het wordt gekookt, wat helpt om het vlees mals te maken en het te doordrenken met de rijke smaken van de wijn. Het lekkere recept wordt langzaam gekookt om de smaken samen te laten komen, wat resulteert in een hartige en smaakvolle stoofschotel. Boeuf bourguignon wordt vaak geserveerd over aardappelpuree, aardappelwedges of met een knapperig stokbrood om de heerlijke saus op te nemen.

Meer boeuf bourguignon recepten

Naast dit heerlijke recept met aardappelwedges kun je boeuf bourguignon ook een twist geven. In dit boeuf bourguignon recept gaan we bijvoorbeeld voor kruidnoten, heerlijk voor wanneer de kruidnoten in de winkel liggen. Wist je dat je boeuf bourguignon ook heel gemakkelijk in de slowcooker kan bereiden? De langzame garing zorgt voor mals vlees en maakt het ontzettend smaakvol. Zet in de ochtend de slowcooker aan en kom thuis in een heerlijk ruikend huis, waarna je gelijk kan genieten van een bord met boeuf bourguignon. Benieuwd naar nog meer heerlijke slowcooker recepten? Je vindt het op Eatertainment! Van romige soepen tot malse stoofschotels en van heerlijke vleesgerechten tot smaakvolle vegetarische recepten, laat je inspireren en ga aan de slag met onze lekkere en makkelijke recepten.

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Selderij

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via