Soms heb je van die dagen dat je toe bent aan een hartverwarmend stoofgerecht. Deze boeuf bourguignon is een recept dat perfect is voor zo’n dag! De boeuf bourguignon stoven we in runderfond met heerlijke groenten als kastanjechampignons, winterpeen en cherrytomaten. Serveer de boeuf bourguignon met aardappelwedges en de avondmaaltijd is compleet.
Je hebt vast wel eens van een boeuf bourguignon gehoord, een mals en smaakvol stoofpotjes recept gemaakt met rundvlees, gestoofd in rode wijn, verschillende groenten en een heerlijke bouillon. Dit stoofgerecht is een klassieker uit de Franse keuken. De bereiding van boeuf bourguignon is vrij makkelijk, het kost alleen wat tijd! Het rundvlees marineer je eerst in rode wijn voordat het wordt gekookt, wat helpt om het vlees mals te maken en het te doordrenken met de rijke smaken van de wijn. Het lekkere recept wordt langzaam gekookt om de smaken samen te laten komen, wat resulteert in een hartige en smaakvolle stoofschotel. Boeuf bourguignon wordt vaak geserveerd over aardappelpuree, aardappelwedges of met een knapperig stokbrood om de heerlijke saus op te nemen.
Naast dit heerlijke recept met aardappelwedges kun je boeuf bourguignon ook een twist geven. In dit boeuf bourguignon recept gaan we bijvoorbeeld voor kruidnoten, heerlijk voor wanneer de kruidnoten in de winkel liggen. Wist je dat je boeuf bourguignon ook heel gemakkelijk in de slowcooker kan bereiden? De langzame garing zorgt voor mals vlees en maakt het ontzettend smaakvol. Zet in de ochtend de slowcooker aan en kom thuis in een heerlijk ruikend huis, waarna je gelijk kan genieten van een bord met boeuf bourguignon. Benieuwd naar nog meer heerlijke slowcooker recepten? Je vindt het op Eatertainment! Van romige soepen tot malse stoofschotels en van heerlijke vleesgerechten tot smaakvolle vegetarische recepten, laat je inspireren en ga aan de slag met onze lekkere en makkelijke recepten.
Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment