Eén van de gerechten waar Kelly veel herinneringen aan heeft, is kippenragout. Haar moeder maakte het vaak voor verjaardagen. Zij heeft het recept overgenomen van Kelly haar oma, en weer doorgegeven aan Kelly zelf. Heerlijk als hapje in een pasteibakje of met rijst en erwtjes ook lekker als hoofdgerecht.
Meer te weten komen over Kelly én over De smaak van het leven? Bekijk het hier en ontdek nog meer receptinspiratie!
Tip: serveer de kippenragout met een gemengde salade of met gekookte rijst en erwtjes. Zo kan je het gemakkelijk serveren als volwaardige maaltijd!
Tip: voeg eens 2 tl kerriepoeder toe voor een lekkere twist.
Bewaartip: kook de resterende bouillon tot ongeveer 1,25 liter in voor een krachtigere smaak en serveer de bouillon de volgende dag met een broodje. Vries de bouillon in voor een andere keer (bijvoorbeeld voor het bereiden van roti).
Een klassiek voorgerecht is toch wel ragout in bladerdeegbakjes. Waar ze in Frankrijk en België traditioneel kiezen voor kippenragout, kan je ragout ook maken met rundvlees of vis, wat je eerst gaart in een bouillon. Je kan er ook voor kiezen om een vegetarische ragout te maken met champignons. Vervolgens maak je de ragout in een smeuïge saus en serveer je het in een bladerdeegpasteitje, afgetopt met een bladerdeegdakje. Er zijn veel soorten recepten te vinden voor ragout. Eén van onze favorieten is het recept voor pasteitjes met runderragout, kastanjechampignons en dragon. De klassieke combinatie van dragon en paddenstoelen is er eentje uit de Franse keuken en zeker het proberen waard! Deze zelfgemaakte pasteitjes met kipragout zijn ook onwijs lekker. De pasteitjes maak je eenvoudig zelf en daarna bereid je de kippenragout met champignons. Dit recept is een volwaardige maaltijd voor 2 personen, maar je kan het ook als voorgerecht serveren met 1 pasteitje per persoon, of voor bij de borrel!
Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment