In samenwerking met:
Pan Bagnat
Niveau
Gemiddeld
Tijd
25 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Pan bagnat

Dit broodje is een Franse klassieker die je wilt proberen. Je vult de Franse baguette met de bekende salade niçoise genaamd ‘Pan Bagnat’ met onder andere tonijn, olijven, ansjovis, sperziebonen en een eitje. Heerlijk voor de lunch!

Dit recept of andere Allerhande recepten proberen? Kom wekelijks de lekkerste gerechten proeven in de Albert Heijn Kookstudio’s! Bekijk hier de opkomende proeverijen en kom gezellig langs.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

8 personen
Ingrediënten

Recept pan bagnat

Kookmodus
Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
25 min
Kookmodus
1
Bereid de baguettes volgens de aanwijzingen op verpakking. Kook de eieren in 7 min. hard en snijd in plakjes. Blancheer de tuinbonen 1 min. en laat uitlekken in een vergiet. Snijd de helft van de tomaten in plakjes en snijd de rest fijn. Pel en snijd de ui in dunne ringen en de gegrilde paprika in reepjes.
2
Meng de tonijn (met aanhangende olie), azijn en rode ui tot een grove salade. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
3
Halveer de baguettes in de lengte en verwijder het kruim (dit gebruik je niet). Pel de knoflook en wrijf ermee langs de binnenkant van het brood. Bestrijk het brood met de fijngesneden tomaat.
4
Beleg de onderkanten van het stokbrood met het tonijnmengsel, de plakjes tomaat, olijven, tuinbonen en gegrilde paprikareepjes. Verdeel de plakjes ei en ansjovis met kappertjes erover en bestrooi met peper. Leg de bovenste helften van het stokbrood erop en druk goed aan. Verpak de broodjes stevig in bakpapier of vershoudfolie, zodat de smaken van de vulling goedkunnen intrekken. Halveer voor serveren.

Heerlijke lunch recepten voor iedere dag

Ruil je standaard boterhammen met kaas of je crackers met chocoladepasta eens in voor een verrassend lunch recept! Je lunch hoeft helemaal niet zo saai te zijn, met maar een paar kleine aanpassingen kan je het al véél lekkerder maken. Denk aan wat groenten en fruit op je boterhammen, zoals rucola, komkommer, tomaat of perzik. Wil je helemaal wat anders? Dan hebben we genoeg inspiratie voor je klaarstaan!

Ga bijvoorbeeld voor een klassieker met een twist: tuna melt wraps. Dit Amerikaanse lunchgerecht op een sandwich maken we deze keer op een wrap. Net zo lekker van smaak en heerlijk voor de lunch of het diner. Of ga voor extra veel eiwitten met een cottage cheese wrap. We beleggen de wrap gemaakt van cottage cheese met spek, kipfilet en verfrissende tomaatjes.

Wil je juist uitpakken in het weekend met een verrassende lunch? No worries, ook hiervoor hebben we heerlijke recepten. Maak bijvoorbeeld pulled chicken buns. De zachte puntjes vullen we met zelfbereide pulled chicken en toppen we af met sesamzaadjes en koriander. Een ontzettend smaakvol broodje dat je zeker moet proberen! Ook lekker: een broodje kebab. Ideaal voor de snelle hap of wanneer je gewoon toe bent aan wat comfort food. Deze guilty pleasure is lekker voor het diner, maar ook voor een goed vullende lunch kan je het overheerlijke broodje maken. Vergeet de romige knoflooksaus en pittige sambal niet!

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Vis
  • Ei
  • Sulfiet

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via