In samenwerking met:
Vegetarische Gehacktballen In Tomatensaus 2
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees
Vegan

Vegetarische gehacktballen in tomatensaus

Je kent vast en zeker de Spaanse gehaktballetjes in tomatensaus, ook wel Albondigas genoemd, maar wist je dat je ook een lekkere vegetarische variant kan maken? In dit recept van vegetarische gehacktballen kiezen we voor een tomatensaus boordevol lekkere groenten als bleekselderij, bospeen en witte bonen.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept vegetarische gehacktballen in tomatensaus

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
Kookmodus
1
Verwijder de groene bladeren van de bleekselderij en houd apart. Snijd de bleekselderij in reepjes van 1 cm. Schil de bospeen en snijd in schuine plakken.
2
Verhit een pan met de olijfolie en bak de vegetarische gehacktballetjes, witte bonen, bleekselderij en bospeen 5 min. Voeg de gepelde tomaten en zwarte olijven toe. Druk de tomaten plat en breng op smaak met peper en zout.
3
Verdeel over de borden en garneer met de bladeren van de bleekselderij.

Weetjes over bleekselderij

Bleekselderij is een groente met een unieke en verfrissende smaak. Het heeft een licht bittere en knapperige textuur. Deze selderijvariant heeft lange, bleekgroene stelen en donkergroen loof. Het wordt zowel rauw als gekookt gegeten. Bleekselderij is een veelgebruikt ingrediënt in salades, soepen, stoofschotels en sappen. Het kan ook worden gesneden en gebruikt als een gezonde toevoeging aan dips, sauzen en roerbakgerechten. Naast zijn smaakvolle bijdrage aan gerechten, is bleekselderij ook een goede bron van vezels, vitamines en mineralen, waardoor het een gezonde keuze is voor een uitgebalanceerd dieet.

Weetjes over bospeen

Bospeen, ook wel bekend als jonge wortelen, is een heerlijke en voedzame groente die qua uiterlijk en smaak vergelijkbaar is met wortelen. Het verschil zit hem voornamelijk in de manier waarop ze worden geteeld en geoogst. Terwijl wortelen individueel worden gekweekt en groeien als dikke wortels onder de grond, worden bospeenplanten dicht bij elkaar gezaaid. Dit resulteert in dunne, jonge wortelen met het loof er nog aan, die vaak in bosjes worden verkocht. Bospeen groeit relatief snel en gedijt goed in vochtige grond. Het is een knapperige groente boordevol vitamines, mineralen en vezels die zowel rauw als gekookt kan worden genoten. Bospeen is lekker in gerechten als een salade, zoals deze bospeensalade met sinaasappeldressing, of om te roosteren, zoals in dit recept met varkensrib. In dit recept van DekaMarkt wordt de bospeen in schuine plakken gesneden en gebakken met andere groenten als witte bonen en bleekselderij.

Weetjes over witte bonen

Witte bonen, ook wel bekend als cannellinibonen, zijn zachte en romige peulvruchten die behoren tot de familie van de gewone bonen. Ze hebben een karakteristieke ovale vorm en een licht crèmekleurige schil. Deze bonen worden veel gebruikt in diverse keukens over de hele wereld vanwege hun milde smaak en textuur. Om witte bonen te maken, worden de gedroogde bonen geweekt in water om ze zacht te maken. Vervolgens worden ze gekookt tot ze gaar zijn. Witte bonen zijn een voedzame bron van eiwitten, vezels en mineralen, en ze kunnen worden gebruikt in stoofschotels, soepen, salades en nog veel meer gerechten.

 

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Selderij

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?