Lifestyle

Het gemak van de lekkerste eenpansgerechten

Velen van ons zullen het herkennen: na een drukke dag heb je vaak geen zin meer om uitgebreid te koken. Eenpansgerechten zijn de oplossing! Een eenpansgerecht biedt gemak doordat je alles in één pan bereidt. Daarnaast bespaart het ook nog eens tijd, want een enorme berg afwas heb je niet. Ideaal als je het ons vraagt! Daarom geven we je graag inspiratie voor makkelijke, vegetarische en gezonde eenpansgerechten.

Makkelijke eenpansgerechten

Van een smakelijk roerbakgerecht met een mix van verse groenten, malse stukjes vlees en aromatische kruiden tot een paella; met eenpansgerechten blijf je variëren. Met slechts één pan creëer je een harmonie van smaken en texturen die iedereen zal waarderen. Bovendien zijn eenpansgerechten vaak flexibel, zodat je gemakkelijk kunt improviseren met ingrediënten die je in huis hebt. Én een eenpansgerecht voor 2 of 4 personen is gemakkelijk aan te passen naar een eenpansgerecht voor 8 personen.

Boeuf Bourguignon Uit De Slowcooker 0036 1 Low Res

Eenpansgerecht uit de slowcooker

Stressvrij koken? Een slowcooker eenpansgerecht maakt het mogelijk! Met een slowcooker bereid je met minimale inspanning de lekkerste gerechten in één pan. Maak bijvoorbeeld eens deze goulash uit de slowcooker. Een heerlijk verwarmend gerecht wat heel lekker smaakt op een herfstachtige of winterse dag. Ook ontzettend lekker is een boeuf bourguignon. Een Franse stoofpot die je ook gemakkelijk in de slowcooker kan bereiden!

Vegetarische eenpansgerechten

Ook vegetarische eenpansgerechten zijn onmisbaar! Juist doordat je alles in één pan bereidt, mis je het vlees of de vis helemaal niet. Kies voor noedels of maak een lekker stoofpotje en tover een heerlijk vegetarisch eenpansgerecht op tafel.

Chili con carne met zoete aardappel en nacho chips

Variëren met eenpansgerechten

Door iedere keer een nieuw (eenpans)gerecht te proberen, houd je het koken het allerleukst! Probeer eens dit eenpansgerecht met krieltjes. Een heerlijk maaltijdpannetje met rundvlees, krieltjes en lekker veel kruiden. Ook lekker: een eenpansgerecht met rijst en gehakt. Maak bijvoorbeeld deze chili con carne met zoete aardappel en nacho chips en serveer er wat rijst bij.

Lasagne uit de pan? Jazeker!

Een klassieke lasagne tover je met gemak om tot een eenpansgerecht. Door lasagne in de pan te bereiden, creëer je een eenpansgerecht met pasta. Net zo smaakvol en met dezelfde ingrediënten, maar dan bereid in één pan.

Vind je dit leuk?

Over dit onderwerp

Soort
Artikelen

Gemaakt door Eatertainment

Delen via