Halloween brownies
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Vrij van vis
Vrij van vlees

Halloween brownies

Ben jij klaar voor Halloween? Met dit griezelige baksel heb je de perfecte traktatie voor jong en oud! Leuk om te maken voor een Halloweenfeestje of om uit te delen wanneer de kinderen voor de deur staan. Of maak de Halloween brownies gewoon lekker voor jezelf wanneer je een typische Halloween film gaat kijken!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

9 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept halloween brownies

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
20 min
Totale tijd
40 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Vet de bakvorm of ovenschaal in met boter.
2
Smelt de overige boter samen met de pure chocolade. Voeg hier de donkerbruine basterdsuiker en kristalsuiker aan toe en roer tot de suiker grotendeels is opgenomen. Klop de eieren samen met het vanille extract los in een andere kom en spatel door het chocolademengsel.
3
Meng de bloem met het bakpoeder, cacaopoeder en het zout in een kom en spatel door het chocolademengsel. Stort het mengsel in de bakvorm en bak 20 min. in de oven. Laat volledig afkoelen in de vorm.
4
Smelt de marshmallows 20 sec. in de magnetron op de hoogste stand. Neem een hoopje gesmolten marshmallow tussen je vingertoppen en trek het uit elkaar, zodat er een soort spinnenrag effect ontstaat. Drapeer dit over de brownies. Maak het geheel af met de suikeroogjes.

Hemels gebak voor elk moment van de dag: brownie

Brownies zijn een ware traktatie voor de zintuigen, een smaakvolle explosie van chocolade die velen niet kunnen weerstaan. Deze heerlijke vierkante stukjes gebak zijn de perfecte combinatie van knapperig aan de buitenkant en smeuïg aan de binnenkant, met een diepe, rijke chocoladesmaak die je keer op keer terug wilt.

De oorsprong van brownies is enigszins mysterieus, met verschillende verhalen die vertellen dat ze voor het eerst werden gebakken aan het einde van de 19e eeuw. Eén verhaal beweert dat een kok in Chicago per ongeluk bakpoeder vergat toe te voegen aan haar chocoladecake, waardoor deze compact en rijk van smaak werd. Wat de oorsprong ook is, brownies hebben sindsdien een speciale plaats veroverd in de harten van fijnproevers over de hele wereld.

Een van de kenmerken die brownies zo geliefd maken, is hun veelzijdigheid. Je kunt ze aanpassen aan je eigen smaak door ingrediënten zoals noten, chocoladeschilfers of zelfs karamel toe te voegen. Sommigen houden van de klassieke fudge brownies, terwijl anderen de voorkeur geven aan cakeachtige brownies met een lichtere textuur. Of je nu van walnoten, pecannoten, of een andere noot houdt, brownies kunnen worden aangepast om aan je favoriete smaak te voldoen. Maak bijvoorbeeld eens brownies met yoghurt voor een fris effect, glutenvrije Toblerone brownies voor een rustige buik of deze mokka blondies, een heerlijke twist op de klassieke brownie. Of wat dacht je van smeuïge brownie koeken? De buitenkant is lekker krokant, terwijl de binnenkant heerlijk romig is. Kies je favoriete brownie recept en ga lekker in het weekend bakken met vrienden of het gezin. Een leuke en vooral lekkere activiteit voor zondag bakdag!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Ei
  • Gluten
  • Melk
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?