In samenwerking met:
Budget Mix Voor Kip Traditioneel Kippenbout Met Twisterfriet En Salade Met Perzik (2) (1)
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Bevat vlees
Bevat kip
Vrij van vis

Kippenbout met twisterfriet en salade met perzik

Ontdek dit heerlijke gerecht met traditioneel gekruide kippenbouten, geserveerd met een zomerse salade van perzik en komkommer. De ‘normale’ friet hebben we in dit gerecht vervangen door twister friet, zodat de friet een verrassend gekruide smaak heeft.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept kippenbout met twisterfriet en salade met perzik

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
20 min
Totale tijd
40 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Marineer de kippenbouten met de Verstegen Mix voor Kip Traditioneel en de helft van de olijfolie voor 10 min. Verwarm een pan met de resterende olijfolie en bak hierin de kippenbouten in 15 min. rondom goudbruin en gaar.
2
Verdeel de twister friet over een met bakpapier beklede bakplaat en bak deze af in de voorverwarmde oven volgens de aanwijzingen op de verpakking.
3
Snijd ondertussen de perzik en komkommer in stukjes van 2 cm. Schaaf met een kaasschaaf de Parmezaanse kaas. Meng dit vervolgens met de gemengde sla en garneer met de zonnebloempitten.
4
Haal de twister friet uit de oven en verdeel deze over de borden. Serveer dit met de kippenbouten en salade.

Variatietip: Wil je een vegetarische variant? Vervang dan de kippenpoot voor halloumi, dit is een ongerijpte geitenkaas. Strooi tijdens het bakken van de halloumi 1 el Verstegen Mix voor Kip Traditioneel over de halloumi, zodat deze een heerlijk gekruide smaak krijgt.

Zomerse salades

In de zomermaanden heb je vaak behoefte aan ander soort gerechten dan in het herfst -/ winterseizoen. Om gevarieerd te blijven eten zijn zomerse salades een verfrissende en lekkere keuze voor het zomerseizoen. Ze zijn licht verteerbaar en bevatten veel verse ingrediënten die samen een heerlijke smaak geven. Je kunt gemakkelijk unieke salades samenstellen waarin je afwisselt met verschillende groenten, vlees/vis, fruit en dressings.

Heb je een warme zomerdag en gaat de bbq aan? Maak dan deze Griekse maaltijdsalade van de bbq met halloumi en smaakvolle olijven. Wil je graag een salade met vlees? Ga dan voor deze ‘all time favorite’ carpaccio salade met pestodressing. Voor een goedgevulde salade kun je ook kiezen voor een lekkere pastasalade, door het toevoegen van pasta krijg je meer koolhydraten binnen wat ideaal kan zijn als je een goed gevulde maag wilt of bezig bent met het volgen van een sportschema.

Salades hoef je niet altijd als volledige maaltijdsalade te eten, maar je kunt ook een salade nuttigen als lichte lunch of serveren als bijgerecht. Zo is een salade die bestaat uit quinoa erg lekker als lunch en kan een fruitsalade weer een mooie toevoeging zijn bij een zomerse barbecue.

Om te experimenteren met salades kun je naast de basis ingrediënten ook noten, kazen, zaden of fruit toevoegen voor extra variatie. Natuurlijk kun je ook je salade een compleet andere smaak geven door het wisselen in dressings, zoals deze dille pestodressing met walnoten of de welbekende honing mosterd dressing.

Naast de eindeloze variatie die je kunt maken met salades zijn ze vaak ook gemakkelijk en snel te maken. Ideaal voor als je niet veel tijd hebt, maar toch wat voedzaams op tafel wilt zetten. Ben je op zoek naar nog meer receptinspiratie? Bekijk hier al onze salade recepten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Selderij
  • Pinda
  • Sesamzaad
  • Gluten
  • Melk
  • Noten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via