In samenwerking met:
Parelcouscous met gemarineerde kastanjechampignons
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Parelcouscous met gemarineerde kastanjechampignons

Snel, gemakkelijk én voedzaam: in dit gerecht komt het allemaal terug. Een gerecht met lekker veel groenten en doordat je de kastanjechampignons marineert in knoflook, tijm, olijfolie en peper en zout, krijgen ze een heerlijke smaak.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept parelcouscous met gemarineerde kastanjechampignons

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min
Kookmodus
1
Pel en snijd de knoflook fijn. Ris de blaadjes van de takjes tijm. Meng de knoflook, de helft van de tijm en de olijfolie in een grote kom. Breng op smaak met peper en zout. Meng de kastanjechampignons door de marinade en zet apart.
2
Maak de spruiten schoon door een stukje van de onderkant te snijden en de buitenste blaadjes te verwijderen. Breng een pan water aan de kook en kook de spruiten in 7 min. beetgaar. Giet af.
3
Kook ondertussen de parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af.
4
Verhit een pan en bak de spekblokjes 5 min. Voeg de gemarineerde kastanjechampignons toe en bak 7 min. mee.
5
Voeg de couscous en de spruiten toe aan het champignonmengsel en verwarm nog 1 min. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de couscous over de borden en garneer met de overige tijm.

Wat is parelcouscous?

Parelcouscous, ook wel bekend als ‘Israeli couscous’ of ‘Jerusalem couscous’, is een vorm van couscous die bestaat uit kleine, ronde, parelvormige korrels gemaakt van tarwegries en water. In tegenstelling tot de fijne korrels van traditionele couscous, heeft parelcouscous een vollere textuur en een meer uitgesproken smaak. Het wordt vaak licht geroosterd voordat het wordt gekookt, wat een nootachtige smaak toevoegt. Parelcouscous wordt veelal gebruikt als bijgerecht, in salades, of als basis voor warme gerechten. Het is geliefd vanwege zijn veelzijdigheid en de mogelijkheid om smaken goed op te nemen, waardoor het een populair ingrediënt is in de Midden-Oosterse en mediterrane keuken.

Andere heerlijke gerechten met parelcouscous zijn deze harissa gehaktballen met parelcouscous of paella van parelcouscous met zeevruchten. Wil je uitpakken, bijvoorbeeld tijdens de feestdagen? Maak dan deze zalmfilet op groene parelcouscous met ingelegde zilveruitjes. Een restaurantwaardig gerecht, maar qua moeilijkheid valt het heel erg mee! De lekkerste recepten om antwoord te geven op de vraag ‘Wat eten we vandaag?’.

Hoe groeien kastanjechampignons?

Kastanjechampignons (Agaricus bisporus) groeien uit het mycelium, een netwerk van schimmeldraden, dat zich ontwikkelt in een substraat. De commerciële teelt begint met de bereiding van compost met ingrediënten zoals stro, mest en kalk. Het mycelium wordt dan geïnoculeerd in dit compostmengsel, dat wordt geplaatst in afgesloten ruimtes zoals kweekzakken of trays.

Vervolgens ondergaat het substraat een incubatiefase, waarin het mycelium zich verspreidt en het substraat doordringt. Nadat dit proces is voltooid, worden de champignons gestimuleerd om te groeien door de omstandigheden te veranderen, zoals de temperatuur te verlagen. Kleine knoppen verschijnen en groeien uit tot volwassen champignons die geoogst kunnen worden. Het volledige groeiproces duurt meestal enkele weken, afhankelijk van de specifieke variëteit en omstandigheden.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via