Familierecept Kelly Suddervlees
Niveau
Gemiddeld
Tijd
1u 0min
Bevat vlees
Vrij van vis

Suddervlees

Eén van de favoriete recepten van Kelly en haar gezin is suddervlees. Het is een gerecht waar je veel geduld voor nodig hebt, want het vlees staat zo’n 5 uur te pruttelen op het vuur. Geloof ons: het is het wachten meer dan waard!

Meer te weten komen over Kelly én over De smaak van het leven? Bekijk het hier en ontdek nog meer receptinspiratie!

Mijn menuplanner
Gemaakt door:
Kelly ter Horst

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept suddervlees

Kookmodus
Bereidingstijd
1u 0min
Wachttijd
5u 0min
Totale tijd
6u 0min
Kookmodus
1
Haal het rundvlees ruim van tevoren uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Was de tomaten, verwijder de kroontjes en snijd in blokjes. Pel en snijd de ui fijn. Pel de knoflook en pers uit.
2
Verhit de olijfolie en de roomboter in een braadpan op middelhoog tot hoog vuur en bak het rundvlees mooi bruin. Breng op smaak met peper en zout, haal uit de braadpan en leg op een bord.
3
Bak in het overgebleven braadvet de ui, knoflook, rozemarijn en tijm ongeveer 2 min. aan op middelhoog vuur. Voeg de tomatenpuree toe en bak 1 min mee. Voeg de tomaten, laurierblaadjes en kruidnagel toe en roer goed door. Voeg de rode wijn, het water en het bouillonblokje toe. Voeg het vlees samen met het vleesvocht dat op het bord ligt terug in de pan en breng het geheel tegen de kook. Zet het vuur laag en plaats de deksel op de pan. Zorg ervoor dat de pan net niet gesloten is. Laat het vlees ongeveer 4 uur rustig gaar sudderen en roer af en toe door. Het vocht zal iets verdampen, dus voeg zo nodig een klein beetje wijn of water toe.
4
Haal het vlees uit de pan en verwijder vet en vetrandjes zodra het vlees wat is afgekoeld. Haal de rozemarijn, tijm, laurier en kruidnagel uit de jus. Is de saus aan de dunne kant, kook dan nog voor een deel in tot de gewenste dikte. Hoe langer je hem laat inkoken, des te krachtiger de smaak en dikker de saus.
5
Voeg het vlees bij de saus en breng op smaak met peper en zout.

Tip: serveer het suddervlees met een smakelijke stamppot of met frietjes en een frisse salade.
Tip: kies voor de rode wijn eens voor een Côtes du Rhône. Deze is heerlijk hij het suddervlees!
Tip: je kan een deel van de jus eventueel pureren met een staafmixer, maar let op dat je een enigszins robuuste structuur van de saus behoudt.

Meer heerlijke stoofvlees gerechten

Op zijn tijd is een stoofvlees gerecht ontzettend lekker. Het kost vaak wat meer tijd, maar het resultaat is overheerlijk en mals vlees. Stoofvlees is een typisch gerecht dat je vaak doet denken aan je overgrootouders of ouders. Stoofvlees kan je op verschillende manieren bereiden en met verschillende ingrediënten. Waar Kelly kiest voor suddervlees van sukade of runderbraadlappen in rode wijn, kiezen we in deze stoofschotel voor bokbier en zoetzure pompoen. Onze zuiderburen maken juist graag Vlaams stoofvlees met verse frieten en mayonaise. Het vlees bereiden zij weer in bruin bier, wat zorgt voor een totaal andere smaak dan wanneer je kiest voor rode wijn of bokbier. Wil je een keer voor wat anders gaan? Maak dan stoofvlees met risotto. De combinatie van stoofvlees gegaard in bokbier, romige risotto, zoete pastinaak en frisgroene haricots verts zorgt voor een heerlijke smaakexplosie in de mond. Het risotto recept is zeker een aanrader!

Benieuwd naar meer stoofvlees recepten? Je ontdekt ze allemaal op Eatertainment! Kies je favoriete recept voor het avondeten en ga aan de slag.

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Selderij
  • Sulfiet
  • Ei
  • Gluten
  • Soja
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via