Udon Noodles Met Gestoofde Paksoi en wokgarnalen
Lifestyle

Aan de slag met paksoi

Eén van de meest gebruikte bladgroenten in de Aziatische keuken is paksoi. De groente met witte stelen en groene bladeren heeft een frisse koolsmaak en een knapperige structuur. Waar je paksoi veel terug ziet komen in roerbakschotels en Aziatische gerechten, kan je het ook verwerken in andere gerechten. Van een stamppot met paksoi recept en soepen tot een salade recept paksoi, de keuze is reuze!

Smaakvolle paksoi recepten

Paksoi is een smaakvolle groenten die vele mogelijkheden biedt in de keuken. Zo kan je paksoi met rijst en sticky varkenshaas maken, maar je kan ook paksoi toevoegen bij een noedel gerecht of in een romige kokossoep met koolvis. Tal van paksoi recepten om eens te proberen!

Udon Noodles Met Gestoofde Paksoi en wokgarnalen

Hoe kan je paksoi bereiden?

Je hebt ervoor gekozen om paksoi te maken, maar hoe moet je paksoi bereiden? Er zijn verschillende manieren die je kan proberen! Zo kan je paksoi wokken of paksoi roerbakken, waardoor de groente lekker knapperig blijft. Je kan paksoi koken in een pan met ruim kokend water, maar je kan het ook grillen. Of je het nu stooft, wokt, bakt, grilt of stoomt, paksoi geeft een knapperige bite aan al je gerechten! Belangrijk is om paksoi niet te lang te bereiden, zodat die bite behouden blijft.

Noedelsoep met sesam kip, ei en paksoi

Gerecht met paksoi

Geen idee welk paksoi gerecht je moet maken? Ga eens voor een paksoi soep! Paksoi is een groente die je gemakkelijk kan toevoegen aan bijvoorbeeld een noedelsoep met sesam kip en ei. Zo krijgt de soep een lekkere bite, terwijl de kip heerlijk mals is en het eitje zachtgekookt. Voeg hier noedels aan toe om de soep vullend te maken en je hebt een heerlijke avondmaaltijd!

Gestoofde Varkenshaas Met Paksoipuree 1

Paksoi stamppot

Wat gebeurd er als je de Aziatische en Hollandse keukens met elkaar combineert? Juist, je krijgt een heerlijke stamppot met paksoi! Dit recept voor gestoofde varkenshaas met paksoipuree is verrassend en combineert het beste van twee werelden met elkaar! Het resultaat? Malse gestoofde varkenshaas en smeuïge paksoipuree met een knapperige touch.

Paksoi salade

Op zoek naar een lekkere paksoi salade? Probeer eens deze pittige Shanghai paksoi salade met Chinese kool! De groenten worden lekker pittig gemaakt door een zelfgemaakt kruidenmengsel van onder andere rode peper, chilivlokken en knoflook- en gemberpoeder. Lekker als lichte lunchgerecht, maar ook heerlijk bij een borrel.

Aziatische kip met paksoi

Recept paksoi kip

Noedels en paksoi met kip: dit recept straalt in eenvoud! Deze Aziatische kip met paksoi is zo’n gerecht waar Aziatische smaken centraal staan. Sojasaus, ketjap, sambal en limoen mogen natuurlijk niet ontbreken! Wanneer ga jij aan de slag met dit heerlijke gerecht?

Surinaamse bami met paksoi

Naast vele Aziatische gerechten kan je paksoi ook verwerken in andere keukens, zoals de Surinaamse keuken! Zo is het heerlijk om te verwerken in Surinaamse bami. Dit spaghetti recept wordt vaak geserveerd met kip en kousenband, maar we gaan deze keer voor gegrilde paksoi.

Hoe snijd je paksoi?

Paksoi kan je op diverse manieren snijden. Zo kan je paksoi snijden in de lengte doormidden of in vieren. In sommige paksoi recepten kan je het ook in zijn geheel bereiden. Liever stukken of repen paksoi? Snijd dan de onderkant van de stronk en vervolgens de witte stelen en groene bladeren in stukjes of reepjes.

Kun je paksoi rauw eten? 

Naast dat je paksoi kan bereiden op tal van manieren, kan je de groente ook rauw eten. Rauwe paksoi is lekker knapperig van textuur en heeft een licht, milde bittere smaak. In salade recepten is het bijvoorbeeld lekker om rauwe paksoi te gebruiken. Let er wel op dat je paksoi grondig wast van tevoren om al het vuil te verwijderen.

Hoe maak je paksoi klaar?

Er zijn verschillende manieren om paksoi klaar te maken. Je kan het grillen op de barbecue, wokken of roerbakken in een wokpan of koken in een pan met ruim kokend water. Je kan er ook voor kiezen om paksoi de stomen.

Hoe bewaar je paksoi? 

Heb je paksoi over? Bewaar het dan maximaal 3 dagen in de koelkast. Invriezen kan ook! Snijd de paksoi eerst in stukken of repen, kook het kort, spoel af onder koud stromend water en laat het dan goed uitlekken. Zodra de paksoi goed is uitgelekt, kan je het in een afsluitbaar bakje of zakje stoppen en 1 jaar in de vriezer bewaren.

Is paksoi gezond?

Paksoi is een groente met tal van voordelen! Zo is paksoi een uitstekende bron van vitaminen als vitamine A, C en K, zit het vol mineralen als calcium, kalium en ijzer en bevat het antioxidanten die helpen bij het bestrijden van vrije radicalen in het lichaam. Paksoi is ook nog eens caloriearm en bevat het veel water, waardoor het een voedzame optie is wanneer mensen op hun eetpatroon willen letten. Kortom: is paksoi gezond? Jazeker!

Vind je dit leuk?

Over dit onderwerp

Soort
Artikelen

Gemaakt door Eatertainment

Delen via