In samenwerking met:
Hete bliksem met rookworst
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Bevat vlees

Hete bliksem met rookworst

Er iets niets lekkerder dan op een druilerige dag te genieten van een heerlijke stamppot. Eén van onze favorieten is hete bliksem met een lekkere rookworst. De geheime ingrediënten van een goede hete bliksem zijn aardappel, 2 soorten appels en uien.

Dit recept of andere Allerhande recepten proberen? Kom wekelijks de lekkerste gerechten proeven in de Albert Heijn Kookstudio’s! Bekijk hier de opkomende proeverijen en kom gezellig langs.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept hete bliksem met rookworst

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
15 min
Totale tijd
30 min
Kookmodus
1
Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Pel en snipper de ui grof. Schil de Goudrenetten, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in stukjes van 1 cm. Doe de aardappelen, ui en stukjes Goudrenet in een pan en giet er zo veel water over dat alles net onder staat. Voeg het zout toe en breng aan de kook. Kook in ca. 20 min. gaar.
2
Verwarm ondertussen de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwijder het klokhuis van de Jazz appels en snijd in blokjes van een ½ cm.
3
Giet de aardappelen af en voeg de boter en melk toe. Stamp fijn met de pureestamper en breng op smaak met peper en zout. Schep ⅔ van de zoete appels erdoor en verdeel de rest erover. Leg de rookworst erop en serveer met de mosterd.

Combinatietip: de hete bliksem is extra lekker met wat uitgebakken spekjes.

Een heerlijk, warm gerecht voor de druilige herfstdagen

Stamppotten zijn een culinaire traditie die diepgeworteld is in de Nederlandse keuken. Geen wonder dat het in de winterperiode dan ook een veel benoemd gerecht is zodra je de vraag stelt: Wat eten we vandaag? Deze hartverwarmende gerechten vormen een essentieel onderdeel van de Nederlandse eetcultuur en bieden troost en warmte, vooral tijdens de koude wintermaanden.

Een stamppot bestaat meestal uit aardappelen die gestampt worden en vermengd worden met andere ingrediënten, zoals groenten en vlees. De meest bekende stamppot is de boerenkoolstamppot, gemaakt met boerenkool, aardappelen en rookworst. Een andere favoriet is de hutspot, een mengsel van gestampte wortelen, uien en aardappelen, vaak geserveerd met een gehaktbal.

Stamppotten zijn niet alleen geliefd vanwege hun smaak, maar ook vanwege hun eenvoudige bereiding. Ze kunnen snel en gemakkelijk worden gemaakt, waardoor ze perfect zijn voor drukke gezinnen. Bovendien zijn stamppotten voedzaam en vullend, wat ze een populaire keuze maakt voor het hele gezin.

Wat stamppotten ook speciaal maakt, is de regionale variatie. Elke regio in Nederland heeft zijn eigen versie van stamppot, die wordt beïnvloed door lokale ingrediënten en tradities. Zo staat Zeeuws-Vlaanderen bekend om zijn zuurkoolstamppot en wordt in Groningen vaak de bietenstamppot geserveerd.

Stamppotten brengen ook mensen samen. Ze worden vaak gegeten bij familiebijeenkomsten en feestelijke gelegenheden. Het gezamenlijk bereiden en delen van een heerlijke stamppot schept een gevoel van gemeenschap en gezelligheid.

Kortom, stamppotten zijn veel meer dan alleen voedsel; ze vertegenwoordigen een stukje Nederlandse identiteit en comfort. Of je nu een klassieke boerenkoolstamppot proeft of een lokale variant ontdekt, stamppotten blijven een geliefde en geruststellende traditie in Nederlandse huishoudens. Alle stamppot recepten vind je op Eatertainment!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via