In samenwerking met:
Noedels met miso, groenten en vegagehakt
Niveau
Beginner
Tijd
15 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Noedels met miso, groenten en vegagehakt

Zin in een vegetarisch noedel gerecht met extra dimensie? Maak ze eens op smaak met miso! Miso pasta is een heerlijke, hartige pasta die een rijke umami smaak toevoegt aan ieder gerecht.

Dit recept of andere Allerhande recepten proberen? Kom wekelijks de lekkerste gerechten proeven in de Albert Heijn Kookstudio’s! Bekijk hier de opkomende proeverijen en kom gezellig langs.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept noedels met miso, groenten en vegagehakt

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
15 min
Kookmodus
1
Bereid de eiermie volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af.
2
Pel en snijd ondertussen de knoflook fijn. Haal de rode pepers uit de nasi-bamigroenten. Snijd het steeltje van de pepers. Halveer de pepers over de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd de peper vervolgens fijn.
3
Verhit de olie in een wok en bak de knoflook, rode peper en rulstukjes 2 min. op hoog vuur. Voeg de nasi-bamigroenten toe en roerbak 5 min. op hoog vuur.
4
Klop ondertussen met een garde de misopasta met de gembersiroop, rijstazijn en sesamolie tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de misodressing en de noedels toe aan de groenten en bak nog 1 min. mee op laag vuur.

Serveertip: serveer de noedels met een partje limoen voor een extra zure touch.

De hartige smaken van miso

In de wereld van culinaire avonturen en smaakontdekkingen, neemt miso een unieke en gewaardeerde plaats in. Deze gefermenteerde pasta, die zijn oorsprong vindt in de Japanse keuken, biedt een scala aan complexe smaken en gezondheidsvoordelen. Miso wordt vaak beschouwd als een van de geheime ingrediënten achter de heerlijke umami-smaak die Japanse gerechten zo kenmerkt.

Miso wordt traditioneel bereid door het fermenteren van geplette sojabonen, samen met zout en vaak ook rijst of gerst, met behulp van specifieke schimmels, bacteriën en enzymen. Dit fermentatieproces kan variëren in duur, resulterend in verschillende soorten miso met uiteenlopende smaakprofielen, van mild en zoet tot hartig en intens. De kleur kan variëren van lichtgeel tot diepbruin, afhankelijk van de ingrediënten en de fermentatietijd.

Miso is heerlijk om te verwerken als in zowel de Japanse als internationale keukens vanwege zijn veelzijdigheid. Hier zijn enkele toepassingen:

  • Soepen: miso-soep, ook bekend als ‘miso-shiru’, is een van de meest iconische gerechten in de Japanse keuken. Het combineert miso met dashi (vis- of zeewierbouillon), tofu, zeewier, en vaak ook groenten. De soep biedt een uitgebalanceerde smaak van umami en zout, met een vleugje zoetheid.
  • Sauzen en Dressings: miso kan worden gebruikt als basis voor sauzen en dressings. Het voegt een diepe smaakdimensie toe aan gerechten zoals miso-glazuur voor gegrilde groenten, vis of vlees, of als onderdeel van een saladedressing.
  • Vegetarische en veganistische gerechten: voor vegetariërs en veganisten biedt miso een geweldige manier om diepte en complexiteit aan plantaardige gerechten toe te voegen. Het kan gebruikt worden in stoofschotels, noedel bowls of zelfs in burgers.
  • Rijstgerechten: een vleugje miso kan rijstgerechten zoals gebakken rijst of onigiri (gevulde rijstballen) naar een hoger niveau tillen. Ook is het lekker om te verwerken in sushi of in een poké bowl.

Het belangrijkste om in gedachten te houden bij het gebruik van miso is dat het een krachtige smaak heeft, dus een kleine hoeveelheid kan al een groot verschil maken in je gerecht. Begin met een bescheiden hoeveelheid en voeg meer toe naar smaak.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Pinda
  • Gluten
  • Ei
  • Sesamzaad
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?