Een lekkere en smaakvolle maaltijd die klaar is in slechts 15 minuten, meer heb je niet nodig toch? Deze makkelijke pita’s met pittige worst kunnen elke dag! Lekker met frisse komkommer, knapperige gefrituurde uitjes, atjar en natuurlijk knoflooksaus.
Pita komt oorspronkelijk uit het Midden-Oosten en wordt tegenwoordig in veel landen over de hele wereld gegeten. Het wordt vaak gebruikt als een soort stokbrood om te dippen in romige dips zoals hummus en baba ganoush, of als een broodje om te vullen met vlees en groenten. Op de dag van vandaag vind je het bekende pitabrood overal ter wereld en zijn er tal van recepten te vinden met pitabrood.
Pitabroodjes zijn perfect voor zowel koude als warme gerechten en kunnen gemakkelijk worden aangepast aan je smaak. Door hun veelzijdigheid zijn ze een ideale keuze voor elke maaltijd! Je kan bijvoorbeeld gaan voor deze pita met pittige worst, frisse komkommer, gefrituurde uitjes en atjar voor een makkelijk, maar smaakvol recept. Een ander budget recept dat ook ontzettend lekker is, zijn deze krokante vispita’s. Supersimpel én verrukkelijk! Of wat dacht je van pita tonijn, lekker voor zowel de lunch als voor het diner? Alle drie de gerechten zijn budget proof én dus fijn voor je portemonnee. Perfect wanneer je wat lekkers wilt maken, maar niet teveel geld wilt uitgeven.
Pita’s worden vaak gebruikt als basis voor een broodje shoarma. Zo gaat Chefke Luc voor een broodje shoarma met lamsvlees, ingelegde zoetzure rode ui en zelfgemaakte tzatziki. Daarnaast kan je pita ook gebruiken als basis voor een burger of pizza recept. Deze pita met knoflook garnalen, avocado, rode kool en limoenmayonaise is lekker als alternatief voor een pizza. Deze zelfgemaakte linzenburgers serveren we weer op een pita met guacamole, tomaat, ei en komkommer.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment