Pita Met Pittige Worst
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Pita met pittige worst

Een lekkere en smaakvolle maaltijd die klaar is in slechts 15 minuten, meer heb je niet nodig toch? Deze makkelijke pita’s met pittige worst kunnen elke dag! Lekker met frisse komkommer, knapperige gefrituurde uitjes, atjar en natuurlijk knoflooksaus.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept pita met pittige worst

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
15 min
Kookmodus
1
Snijd de worsten open en haal het vlees uit het omhulsel. Verhit een pan zonder olie of boter op middelhoog vuur en bak het vlees samen met de sambal en het knoflookpoeder in 7 min. rondom goudbruin. Breng op smaak met wat peper en zout.
2
Snijd ondertussen de komkommer in plakjes. Verwarm de pita’s volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ze open en vul met de komkommer, worst, atjar en gefrituurde uitjes en top af met de knoflooksaus.

Ga voor een pitabroodje!

Pita komt oorspronkelijk uit het Midden-Oosten en wordt tegenwoordig in veel landen over de hele wereld gegeten. Het wordt vaak gebruikt als een soort stokbrood om te dippen in romige dips zoals hummus en baba ganoush, of als een broodje om te vullen met vlees en groenten. Op de dag van vandaag vind je het bekende pitabrood overal ter wereld en zijn er tal van recepten te vinden met pitabrood.

Pitabroodjes zijn perfect voor zowel koude als warme gerechten en kunnen gemakkelijk worden aangepast aan je smaak. Door hun veelzijdigheid zijn ze een ideale keuze voor elke maaltijd! Je kan bijvoorbeeld gaan voor deze pita met pittige worst, frisse komkommer, gefrituurde uitjes en atjar voor een makkelijk, maar smaakvol recept. Een ander budget recept dat ook ontzettend lekker is, zijn deze krokante vispita’s. Supersimpel én verrukkelijk! Of wat dacht je van pita tonijn, lekker voor zowel de lunch als voor het diner? Alle drie de gerechten zijn budget proof én dus fijn voor je portemonnee. Perfect wanneer je wat lekkers wilt maken, maar niet teveel geld wilt uitgeven.

Pita’s worden vaak gebruikt als basis voor een broodje shoarma. Zo gaat Chefke Luc voor een broodje shoarma met lamsvlees, ingelegde zoetzure rode ui en zelfgemaakte tzatziki. Daarnaast kan je pita ook gebruiken als basis voor een burger of pizza recept. Deze pita met knoflook garnalen, avocado, rode kool en limoenmayonaise is lekker als alternatief voor een pizza. Deze zelfgemaakte linzenburgers serveren we weer op een pita met guacamole, tomaat, ei en komkommer.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Selderij
  • Gluten
  • Ei

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via