Rijstbowl Met Gegrilde Groenten En Garnalen 2
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Rijstbowl met gegrilde groenten en garnalen

Een bowl zouden wij iedere dag wel lusten! In dit recept gaan we voor een rijstbowl met gegrilde courgette en paprika, garnalen in een kruidige marinade en yoghurtdressing. Eet smakelijk!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept rijstbowl met gegrilde groenten en garnalen

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
Kookmodus
1
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2
Hak de peterselie fijn en pel en snijd de knoflook fijn. Snijd de citroen doormidden en pers het sap eruit. Mix de helft van de knoflook en de helft van peterselie met de olijfolie, het sap van de citroen, het paprikapoeder en chilipoeder.
3
Snijd de courgette en paprika in blokjes en doe in een kom. Mix met de helft van de olijfoliedressing.
4
Verhit een pan op middelhoog vuur en verhit de overige helft van de olijfoliedressing. Bak de garnalen in 5 min. rondom goudbruin. Voeg de courgette en paprika toe en bak 5 min. mee. Breng het geheel op smaak met peper en zout.
5
Mix de overige de knoflook en de overige peterselie en met de Griekse yoghurt en een flinke snuf peper en zout.
6
Verdeel de rijst en het garnalenmengsel over de borden en garneer met de yoghurtdressing.

Goedgevulde bowls voor iedere dag

De Hawaïaanse poké bowl kennen we allemaal, maar wist je dat je een bowl kan vullen met alles wat jij lekker vindt? Kies als basis voor sushi rijst, zilvervliesrijst, orzo, quinoa of (parel)couscous. Vul dit aan met sla, andere soorten groenten, een eiwitbron in de vorm van vlees of vis of bijvoorbeeld tempeh of tofu en natuurlijk een lekkere dressing of saus. Zo zie je dat je qua bowls kan blijven variëren!

Eén van onze favorieten van dit moment is deze harissa chicken bowl met orzo. Een voedzame maaltijd met lekker veel smaken! De kipreepjes marineer je kort in harissa, wat het een enorm lekkere smaak geeft. Verder vul je de bowl met kerstomaten, spinazie, komkommer en citroenyoghurt.

Een andere verrukkelijke bowl met kip is deze krokante kip poké bowl. De basis bestaat uit sushi rijst, met daarbovenop krokante kipschnitzel, ananas, avocado, wortel en sriracha mayonaise. Verdeel er als laatst nog wat koriander en sesamzaadjes over en dan kan het genieten beginnen. Een heerlijke maaltijd voor op een zomerse dag!

Ben je dol op de Mexicaanse keuken? Maak dan eens deze nacho bowl met zoete aardappel. De ‘nacho’s’ maak je zelf van zoete aardappel, waardoor ze een stuk voedzamer zijn. Snijd de zoete aardappel in dunne plakjes, kruid ze met cayennepeper, knoflookpoeder, olijfolie en peper en zout en schuif ze de oven in. De zoete aardappel nacho’s combineer je in de bowl met een gehaktmengsel, geraspte kaas, guacamole, koriander en zure room. Op en top Mexicaans genieten!

Liever vegetarisch? Maak deze buddha bowl met quinoa, geroosterde bloemkool en srirachamayonaise. Een voedzame maaltijd die barst van de goede vezels! Lekker met verschillende toppings én zelfgemaakte srirachamayonaise on top.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Schaaldieren
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?