In samenwerking met:
Kruidenboter geserveerd met een zomerse salade en robuust stokbrood
Niveau
Gemiddeld
Tijd
25 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Kruidenboter geserveerd met een zomerse salade en robuust stokbrood

Een zomerse salade om te delen met gegrilde watermeloen van de BBQ en feta, geserveerd met verse kruidenboter en robuust stokbrood. Een lekker bijgerecht om van te genieten met je vrienden en familie! Zo geef je je barbecueavond gelijk een lekkere twist.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept kruidenboter geserveerd met een zomerse salade en robuust stokbrood

Kookmodus
Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
25 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de komkommer en feta in kleine blokjes, halveer de pruimtomaten en meng dit alles door elkaar in een saladekom.
2
Meng de roomboter met de Verstegen Mix voor Kruidenboter.
3
Bak het robuuste stokbrood af volgens de aanwijzingen op de verpakking.
4
Steek de barbecue aan. Snijd de watermeloen in plakken van 2 cm en verwijder de schil. Gril de watermeloen voor 4 min. per kant op de barbecue. Snijd de watermeloen schuin in ruitjes en meng dit met de komkommersalade. Voeg hier de rucola en tuinkers aan toe en meng dit voorzichtig door samen met de Verstegen Zwarte peper en het Verstegen Zeezout.
5
Serveer de salade met de kruidenboter en het robuuste stokbrood.

Variatietip: voeg kipreepjes of uitgebakken pancetta toe aan de salade wanneer deze niet vegetarisch hoeft te blijven. Let hierbij wel op of dat de salade niet te zout wordt bij toevoeging van de pancetta.

Aan de slag met kleurrijke kruidenboters

Er gaat niets boven stokbrood met kruidenboter. Maar wist je dat je ook heel gemakkelijk je eigen kruidenboters kunt maken? Van een klassieke kruidenboter tot kruidenboters met een bijzondere twist, wij hebben een aantal heerlijke recepten met Ritchie’s kleurrijke kruidenboters. Hij heeft een volle sharing plank voor je klaarstaan met maar liefst 10 verschillende soorten kruidenboters.

Probeer naast de klassieke kruidenboter ook eens deze gepofte knoflookboter met honing en salie. Wij zijn dol op knoflook en voegen het graag toe als ingrediënt aan onze gerechten. Alleen met knoflook kun je veel meer dan bakken! Zo kun je er een heerlijke knoflookboter mee maken. De combinatie van honing, salie en gepofte knoflook gaan perfect samen. Liefhebber van ansjovis? Kies dan voor deze spinazie ansjovisboter. Hoewel ansjovis normaal gesproken een uitgesproken smaak heeft, geeft hij in deze boter maar een subtiele hint. Dit zorgt voor een lekkere, niet te heftige boter.

Een andere topper van de kruidenboterplank van Ritchie is deze heerlijke zongedroogde tomaten-olijvenboter. Lekker om te serveren bij een focaccia boordevol kruiden of juist bij een simpel stokbrood om zo extra smaak te geven. Wil je helemaal losgaan met kruidenboter? Maak dan deze kimchiboter. Het traditionele Koreaanse gerecht verwerken wij in de boter. Er worden diverse smaakmakers toegevoegd, denk aan Koreaanse chilipoeder, knoflook, gember en lente ui. Een verrassende boter die je wilt proberen!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Ei
  • Gluten
  • Melk
  • Soja
  • Noten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.