Een zomerse salade om te delen met gegrilde watermeloen van de BBQ en feta, geserveerd met verse kruidenboter en robuust stokbrood. Een lekker bijgerecht om van te genieten met je vrienden en familie! Zo geef je je barbecueavond gelijk een lekkere twist.
Variatietip: voeg kipreepjes of uitgebakken pancetta toe aan de salade wanneer deze niet vegetarisch hoeft te blijven. Let hierbij wel op of dat de salade niet te zout wordt bij toevoeging van de pancetta.
Er gaat niets boven stokbrood met kruidenboter. Maar wist je dat je ook heel gemakkelijk je eigen kruidenboters kunt maken? Van een klassieke kruidenboter tot kruidenboters met een bijzondere twist, wij hebben een aantal heerlijke recepten met Ritchie’s kleurrijke kruidenboters. Hij heeft een volle sharing plank voor je klaarstaan met maar liefst 10 verschillende soorten kruidenboters.
Probeer naast de klassieke kruidenboter ook eens deze gepofte knoflookboter met honing en salie. Wij zijn dol op knoflook en voegen het graag toe als ingrediënt aan onze gerechten. Alleen met knoflook kun je veel meer dan bakken! Zo kun je er een heerlijke knoflookboter mee maken. De combinatie van honing, salie en gepofte knoflook gaan perfect samen. Liefhebber van ansjovis? Kies dan voor deze spinazie ansjovisboter. Hoewel ansjovis normaal gesproken een uitgesproken smaak heeft, geeft hij in deze boter maar een subtiele hint. Dit zorgt voor een lekkere, niet te heftige boter.
Een andere topper van de kruidenboterplank van Ritchie is deze heerlijke zongedroogde tomaten-olijvenboter. Lekker om te serveren bij een focaccia boordevol kruiden of juist bij een simpel stokbrood om zo extra smaak te geven. Wil je helemaal losgaan met kruidenboter? Maak dan deze kimchiboter. Het traditionele Koreaanse gerecht verwerken wij in de boter. Er worden diverse smaakmakers toegevoegd, denk aan Koreaanse chilipoeder, knoflook, gember en lente ui. Een verrassende boter die je wilt proberen!
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment