Lifestyle

Alles over broccoli

Eén van de voedzaamste groenten die we in Nederland kennen, is broccoli. Deze groene groente bevat veel mineralen, vitaminen én vezels. Hartstikke gezond dus! Laat broccoli ook nog eens veelzijdig zijn. Zo kan je het verwerken in broccoli ovenschotels, in een groene groentesoep of in pasta recepten. Ontdek in deze blog alles over broccoli en ga aan de slag met heerlijke broccoli recepten.

Recepten met broccoli

Broccoli kan je op verschillende manieren bereiden. Zo kan je het koken, stomen, roerbakken of roosteren in de oven. Een veelzijdige groente die je in tal van gerechten kan toevoegen! De mogelijkheden zijn eindeloos met een broccoli recept, dus we helpen je graag door een aantal smaakvolle gerechten op een rijtje te zetten. Van pasta’s tot roerbakgerechten, welk recept met broccoli is jouw favoriet?

Romige Visschotel Met Prei En Broccoli

Broccoli ovenschotel

Dol op ovenschotels? Probeer dan ook eens een ovenschotel broccoli! Broccoli uit de oven is ontzettend lekker. Je kan het met wat olie roosteren, maar je kan het ook gemakkelijk verwerken in een ovenschotel. Denk aan een broccoli ovenschotel gehakt of romige visschotel met prei en broccoli.

Courgette Broccolisoep

Broccolisoep

Broccoli is een groente die je gemakkelijk kan verwerken in soepen. Je kan kiezen voor een simpele broccoli soep, maar je kan bijvoorbeeld ook een broccoli courgette soep maken, of een groentesoep met diverse groenten als broccoli, prei en courgette. Genoeg broccolisoep recepten om te proberen!

Broccoli koken

Hoe lang broccoli koken?

Als je broccoli kookt, is de kooktijd afhankelijk van de grootte van de roosjes. Gemiddeld duurt het ongeveer 5-7 minuten om broccoli beetgaar te koken. Als je broccoli wil blancheren, kook het dan 2-3 minuten en spoel het daarna af met koud water om het kookproces te stoppen. Let er wel op dat je broccoli niet te lang kookt, anders verliest het zijn knapperigheid en voedingsstoffen.

Kooktijd broccoli

Wanneer je broccoli beetgaar wil koken, is de gemiddelde kooktijd zo’n 5 tot 7 minuten, afhankelijk van de grootte van de broccoliroosjes. Houd de broccoli dan ook goed in de gaten tijdens het kookproces.

Broccoli stomen

Wanneer je ervoor kiest om broccoli te stomen, dan duurt dit ongeveer 5 tot 6 minuten tot het beetgaar is. Ook bij het stomen van broccoli is het belangrijk om de broccoli in de gaten te houden, omdat het proces afhankelijk is van de grootte van de broccoliroosjes.

Broccoli roerbakken

Broccoli kan je ook roerbakken! Je kan ervoor kiezen om de broccoli eerst kort te blancheren en vervolgens in een wokpan met wat olie te wokken voor 3 tot 4 minuten. De broccoli blijft zo lekker knapperig. Je kan het blancheren ook achterwege laten en de broccoli wokken tot de gewenste gaarheid.

Pasta met broccoli

Kies je voor een avond Italiaans, ga dan eens voor een pasta broccoli! Deze groente kan je ook gemakkelijk toevoegen aan je favoriete pasta. Of je nu kiest voor een broccoli pasta met spekjes en gorgonzola of liever gaat voor een pasta pesto met gebakken feta en broccoli, je verwerkt het gemakkelijk in jouw favoriete pasta recept!

Klassieke Paastafel Mini Quiche Met Broccoli En Manchego

Hartige taart broccoli

Wij zijn dol op hartige taarten! Zo’n taart met een knapperige korst, smeuïge kaas en boordevol groenten. Er zijn talloze hartige taart recepten en één van onze favorieten is een quiche met broccoli. Zo zijn deze mini quiches met broccoli en Manchego ontzettend lekker als voorgerecht of voor de lunch.

Broccolistamppot met hete kip

Hoewel we bij stamppotten vaak aan de winter denken, kan je stamppot het hele jaar door eten. Zo kiezen we in dit recept voor een stamppot van broccoli. Deze stamppot is heerlijk fris en ideaal voor een zomerse dag! Voeg daar wat hete kip aan toe voor een lichte spice en het genieten kan beginnen.

Vind je dit leuk?

Over dit onderwerp

Soort
Artikelen

Gemaakt door Eatertainment

Delen via