Kip Milanese met Caesar salade
Niveau
Gemiddeld
Tijd
25 min
Bevat vlees
Bevat kip
Bevat vis

Kip Milanese met Caesar salade

Tijd om een klassieke Italiaanse favoriet een frisse twist te geven! In het originele recept van de Italianen serveer je kip Milanese met pasta in een rijke tomatensaus. Wij serveren de krokant gebakken kipfilet met een Parmezaans-panko korst op een frisse caesar salade. Buen appetito!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Kip Milanese met Caesar salade

Kookmodus
Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
10 min
Totale tijd
35 min
Kookmodus
1
Leg de kipfilets tussen twee vellen bakpapier en sla met behulp van een vleeshamer plat tot een gelijke dikte. Breng op smaak met peper en zout.
2
Klop de eieren los. Zet drie diepe borden klaar: één met bloem, één met losgeklopt ei en één met een mengsel van panko en geraspte Parmezaanse kaas. Haal de kipfilets door de bloem, het ei en het panko-kaasmengsel.
3
Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kipfilets in 4-5 min. per kant goudbruin en gaar. Laat uitlekken op keukenpapier.
4
Snijd de romaine sla klein. Snijd de komkommer in kleine blokjes en de radijsjes in dunne plakjes. Pel en snijd de rode ui in kleine blokjes. Hak de bieslook fijn. Meng de romaine sla, komkommer, radijsjes en rode ui met de caesar dressing.
5
Verdeel de salade over de borden, gevolgd door de kip Milanese. Garneer met bieslook en serveer.

Verrassende gerechten uit de Italiaanse keuken

Wanneer je vraagt aan iemand wat populaire gerechten uit de Italiaanse keuken zijn, krijg je waarschijnlijk 3 keer hetzelfde antwoord: pizza, pasta of risotto. Logisch ook, want dit zijn gerechten die we ook vaak in Nederland maken of op de menukaarten zien van Italiaanse restaurants. Maar de Italianen hebben zo veel meer te bieden dan pizza, pasta en risotto! En over die gerechten vertellen we je graag meer. Laat je verrassen door wat de Italiaanse keuken te bieden heeft en ga zelf aan de slag!

Eén van de wat onbekendere, maar heerlijke Italiaanse gerechten is de kip Milanese. Kip Milanese is krokant gepaneerde kip en wordt traditioneel geserveerd met pasta in een rijke tomatensaus. Het belangrijkste onderdeel is echter de krokante kip en die kan je overal bij serveren! Denk aan een portie groenten of een caesar salade. In Sicilië zijn ze weer fan van kip Marsala. Dit romige gerecht maak je met malse kip in een saus van kastanjechampignons en, je raadt het al, Marsala wijn. Lekker om te serveren met aardappelpuree! Nog een kipgerecht uit Italië is kipfilet saltimbocca. Dit gerecht is een klassieker uit de omgeving van Rome en wordt traditioneel gemaakt uit dunne lapjes kalfsvlees, salie en gedroogde ham. Dit wordt in zijn geheel gebakken en gegaard in witte wijn. Wij gaan voor een variant van kip en serveren het met sperziebonen en cherrytomaten voor een complete maaltijd.

Naast kip hebben de Italianen nog meer lekkere gerechten die het proberen waard zijn. Denk aan Italiaanse ossobuco met sinaasappel en kaneel, romige melanzane alla parmigiana en een knapperige scarpaccia met Parmezaanse kaas. Liever wat zoets maken? Kies voor een panna cotta met aardbei en blauwe bes, torta caprese met whipped ricotta of verfrissende aardbeiengranita met gemarineerde aardbeien. Zeker is dat de Italianen weten hoe ze moeten koken!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Melk
  • Ei
  • Vis
  • Mosterd
  • Gluten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via