• Home
  • Lifestyle
  • Hoe eiwitrijke voeding jou klaarstoomt voor de zomer
Zomerse proteïne shake
Lifestyle

Hoe eiwitrijke voeding jou klaarstoomt voor de zomer

Ben jij al summer ready? Eiwitrijke voeding is ideaal om je helemaal klaar te stomen voor de zomer! Eiwitten zorgen voor energie en zijn daarom de bouwstenen voor je lichaam. Met eiwitrijke voeding haal je energie uit high protein foods als eieren, zuivel, peulvruchten, noten en vlees. Een voordeel aan deze bouwstof is dat je lichaam de eiwitten langzaam verteert, waardoor je minder snel honger krijgt, wat dus ideaal is voor als je wat extra kilootjes kwijt wilt. Dit helpt jou om sneller summer proof te worden! 

Eiwitten zijn een belangrijke voedingsstof met verschillende functies voor je lichaam. Zo vormen ze de basis voor al ons lichaamsweefsel zoals cellen, botten en spieren. De eiwitrijke recepten geven je een verzadigd gevoel, waardoor je minder snel hoeft af te wijken van je gewenste voedingsschema. 

Couscous met zalm en bloemkool uit de airfyer

Eiwitrijk eten

Wat is eiwitrijke voeding? Bijna alle voedingsmiddelen bevatten eiwitten, maar het een meer dan het andere. Voor eiwitrijke voeding hanteren wij in hoofdgerechten minimaal 25 gram eiwit per portie en in lunchgerechten, voorgerechten en ontbijt recepten minimaal 20 gram eiwit per portie. De couscous met zalm en bloemkool past volgens ons dus perfect in een eiwitrijk voedingspatroon.

Zomerse proteïne shake

Proteïne shake

Deze zomerse shake met hoog eiwitgehalte is de perfecte manier om je dag te beginnen of als tussendoortje na het sporten. Door eenvoudig vloeibaar eiwit van Two Chicks toe te voegen, maak je snel en gemakkelijk deze heerlijke shake. Het vloeibaar eiwit van Two Chicks heeft de volgende voordelen:

  • Hoog in eiwitten
  • Vet- en cholesterolvrij
  • Gepasteuriseerd voor smoothies en desserts

 

Fitness voeding

Om summerproof te worden kan gezond bewegen en sporten natuurlijk niet ontbreken! Eiwitrijke voeding tijdens bijvoorbeeld fitness is daarom een must. Tijdens een intensieve inspanning verbrand je veel eiwitten waardoor het voor het herstel van je spieren extra belangrijk is om deze eiwitten aan te blijven vullen. 

Eiwitrijke brownie

Proteïne voor of na het sporten?

Fitness voeding is niet alleen na het sporten belangrijk, maar ook essentieel om extra energie te krijgen voor het sporten. Kies dan voor een kleine eiwitrijke maaltijd, snack of shake! De reden waarom een protein shake een goede eiwitrijke toevoeging is, is omdat je op een efficiënte manier je dagelijkse eiwitopname kan verhogen. Kies je liever voor een eiwitrijke snack? Dan kun je met deze eiwitrijke brownies onschuldig genieten van een zoete snack na een goede sportsessie! 

Suikervrije Salade

Wat is proteïne?

Onder eiwitrijke producten kun je onderscheid maken tussen dierlijke eiwitten en plantaardige eiwitten. Dierlijke eiwitbronnen bevatten eiwitten met een hoge biologische waarde en bevatten alle essentiële aminozuren, terwijl plantaardige eiwitten een lagere biologische waarde hebben met een lagere hoeveelheid van aminozuren. Een recept met vegan protein die je helpt om summer ready te worden is de suikervrije salade met tempeh.

Proteïne pannenkoeken

Op zoek naar een ontbijt met genoeg eiwitten? Met de eiwitrijke pannenkoeken haal je gemakkelijk extra eiwitten binnen uit de kwark en eieren. Top de protein pancakes helemaal af met kokossnippers, banaan en maple siroop. Natuurlijk zijn de pannenkoeken ook erg lekker als lunch of als extra maaltijd na het sporten! 

Vind je dit leuk?

Over dit onderwerp

Soort
Artikelen

Gemaakt door Eatertainment

Delen via