In samenwerking met:
Pilav Gehaktballetjes
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Pilav gehaktballen

Altijd een goed idee: gehaktballen! Deze keer gaan we voor pilav gehaktballen met perziken. Lekkere kruidige rundergehaktballen met een saus van ui, paprika, perziken, ras el hanout en tomatenpuree. Serveer met rijst en wat krulpeterselie en smakelijk eten!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept pilav gehaktballen

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min
Kookmodus
1
Pel en snijd de ui fijn. Snijd de krulpeterselie grof. Snijd de perziken en paprika in stukken van 2 cm.
2
Verhit een pan met de zonnebloemolie en bak de gehaktballen 3 min. Voeg de ui, paprika, perziken, ras el hanout en tomatenpuree toe en bak 3 min. mee.
3
Meng het groentebouillontablet met het kokende water en blus de gehaktballen af met de groentebouillon. Laat de gehaktballen 10 min. zachtjes gaarkoken.
4
Breng ondertussen een pan met water aan de kook en kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af.
5
Verdeel de pilav gehaktballen en rijst over de borden en garneer met de krulpeterselie.

Wat is pilav eigenlijk?

Waarschijnlijk heb je er nog niet vaak van gehoord: pilav. Pilav is een gerecht dat bestaat uit gekookte rijst, vaak bereid met bouillon en andere ingrediënten zoals vlees en kip, groenten en kruiden. Het wordt vaak op smaak gebracht en gekruid om een heerlijke en aromatische rijstschotel te creëren. Pilav is populair in verschillende keukens over de hele wereld, met variaties afhankelijk van de regionale smaken en ingrediënten. Het is een veelvoorkomend gerecht in de Midden-Oosterse, Zuid-Aziatische en Mediterrane keukens. Naast vlees kan je ook kiezen voor pilav met roodbaarsfilet, pilav met mosselen of een vegan kikkerewtenpilav met geroosterde pompoen. In dit recept gaan we voor pilav met rundergehaktballen.

Meer recepten met gehaktballen

Houd je wel eens van een gehaktbal op zijn tijd? Wij in ieder geval wel! Naast deze smaakvolle pilav gehaktballen zijn er nog meer lekkere recepten met gehaktballen die je wilt proberen. Wat dacht je van een klassieke AVG met rundergehaktbal met uienjus, aardappelen en sperziebonen? Lekker makkelijk, vol van smaak! Een andere klassieker is gehaktballen in tomatensaus, welk wij weer een twist geven door aubergine, zwarte olijven en feta toe te voegen. Geen fan van rundergehakt? Probeer dan eens kipgehakt. Daarmee kan je deze lekkere kipgehaktballen in kruidige tomatensaus maken. Of verwerk kipgehaktballen in verse pitabroodjes met pompoen en tzatziki.

Gehaktballen zijn ook lekker om toe te voegen aan soepen om er zo een maaltijdsoep van te maken. Zeker in klassieke Hollandse soepen zie je vaak gehaktballetjes terugkomen. Denk aan een klassieke groentesoep of een klassieke vleesbouillon, maar ook in Aziatische soepen, zoals deze noedelsoep met kipgehaktballen, wordt vaak (kip)gehaktballetjes toegevoegd.

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Selderij
  • Gluten
  • Sesamzaad

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via