Steak tartaar proost
Lifestyle

Feestelijke recepten voor de decembermaand

Het is kouder, de straten zijn gezellig versierd en de agenda’s stromen vol met gezellige dingen: het is december! De maand van het jaar waarin we met geliefden de bijzondere dagen vieren. De maand waarin we het jaar afsluiten en proosten op een nieuw jaar. Maak deze dagen compleet met recepten voor Kerstmis en Oud & Nieuw. Van heerlijke voorgerechten tot spetterende drankjes, makkelijk én spectaculair!

Plantaardig Butterboard

Feestelijk plantaardig butterboard

Kerstdiner op de planning, maar wil je vooraf nog gezellig borrelen? Heerlijke borrelhapjes mogen natuurlijk niet ontbreken. Onze tip: dit plantaardig butterboard in de vorm van een kerstboom! Het butterboard gemaakt van Blue Band Roombeter top je af met granaatappelpitjes, frisse kerstomaatjes, heerlijke kruiden zoals Verstegen Tafelgoud en een pittige touch van de TABASCO® Sriracha.

Stracciatella Di Burrata Met Granaatappel En Bloemen

Smaakvolle voorgerechten

Na de borrel is het tijd om het kerstdiner te starten. Dit doe je natuurlijk met een verrukkelijk voorgerecht. Van klassieke pasteitjes met runderragout tot een prachtige stracciatella di burrata, laat je inspireren en ga aan de slag!

Vegan coquilles met risotto

De lekkerste hoofdgerechten

Na het voorgerecht is het natuurlijk tijd voor een knaller van een hoofdgerecht. Of je nu kiest voor een mooi stuk vlees, een lekker stuk vis of een heerlijk vega(n) gerecht op tafel zet, voor iedereen hebben we heerlijke recepten klaarstaan. Maak bijvoorbeeld vegan coquilles met risotto, lekker romig en geheel plantaardig!

Pistache Chocoladeviennetta Met Karamel

Feestelijke desserts

Een kerstdiner is niets zonder een schitterende afsluiter in de vorm van een dessert. Met deze makkelijke recepten tover jij prachtige desserts op tafel. Zo is deze pistache-chocoladeviennetta met karamel hartstikke makkelijk om te maken, maar is het de showstopper van de avond.

Romige frambozen mimosa met grapefruit en tijm

Proost op het nieuwe jaar!

Natuurlijk kan je om 12 uur een fles champagne poppen, maar hoe leuk is het om te proosten met zelfgemaakte drankjes? Kies eens voor een alternatief en maak deze frambozen mimosa met grapefruit, lekker romig door de yoghurt en fruitig door de prosecco. Of ga voor een mocktail, zoals deze cranberry cinnamon spice bubbels.

Gevulde Oliebollen Met Monchou En Kersen 2

Oliebollen met een twist

Wil je dit jaar genieten van de lekkerste oliebollen? Maak ze dan zelf! Kies voor naturel, met rozijnen of ga voor oliebollen met een twist. Denk aan deze heerlijke gevulde oliebol met MonChou en kersen, of kies voor hartig met deze Aziatische oliebollen met chilisaus.

Leftover oliebollenbrood

Spetterende Oud & Nieuw gehad, maar nog oliebollen over? Gooi ze niet weg, maar maak er een oliebollenbrood mee! Zo start jij het nieuwe jaar nét zo feestelijk als dat je hem hebt afgesloten.

Vind je dit leuk?

Over dit onderwerp

Soort
Artikelen

Gemaakt door Eatertainment

Delen via