Tabouleh met linzen en tonijn

Tonijn recepten

Tonijnburger

Ben je dol op (verse) tonijn? Ontdek dan deze recepten met tonijn. Het is een gezond product en bevat veel goede eiwitten. Er zijn veel variaties op tonijn. Zo kan je tonijn bakken of juist rauw eten bijvoorbeeld in sushi. Maar ook gegrilde tonijn is erg lekker. Tonijn kan je eten voor zowel de lunch/brunch als het hoofdgerecht. Ook is tonijn goed voor borrelhapjes en snacks. Er zijn dus super veel mogelijkheden voor gerechten met tonijn.

Houd je van pasta? Probeer dan eens een smakelijke pasta met tonijn. Je kan variëren in pasta zoals penne of gnocchi. De tonijn pasta is vaak een gerecht dat snel gemaakt kan worden. Maar ook een pizza met tonijn zie je vaak voorbij komen. Ook dit gerecht kan je op allerlei creatieve manieren beleggen. Tonijn is een makkelijk product dat meestal weinig voorbereiding nodig heeft waardoor je snel een lekker gerecht op tafel kan zetten. Een andere kijk op een pizza tonijn is de volkorenbroodpizza met Beemster 30+ Oud. Het is namelijk een pizza van brood. Net even iets anders maar wel erg lekker!

Italiaanse Tonijn Pizza 1

Pizza tonijn

Met een pizza kun je eindeloos blijven variëren met verschillende groenten, kazen en andere smaakmakers. Ben je op zoek naar jouw nieuwe favoriete combinatie? Ga dan voor de Italiaanse tonijn pizza met gegrilde venkel. De pizza krijgt een extra pittige smaak door de toevoeging van olijven en kappertjes. Wanneer je op zoek bent naar een vegetarische optie is de visvrije tonijn pizza met hot honey iets voor jou!

Een pastasalade met tonijn valt ook niet te missen in het rijtje van lekkere recepten met tonijn. Ook een koude pastasalade met tonijn is aan te raden. Het gebruik van verse tonijn is heerlijk, maar ook pasta met tonijn uit blik kan erg lekker zijn. Een andere kijk op een salade met tonijn is de niçoise salade met verse tonijn. Deze salade bestaat altijd standaard uit vis, groenten en ei. In dit geval zit er dus tonijn bij samen met een yoghurtdressing, een van de lekkerste combinaties in een tonijnsalade volgens ons!

Tonijnsalade maken

Van tonijn zelf kan je ook een salade maken. Meng de tonijn met wat mayonaise, kruiden en bosui en je hebt een heerlijke Aziatische tonijnsalade. Deze tonijn salade is naast een smeersel ook lekker bij een poké bowl. Ook de poké bowl met sesam-chili paksoi is een aanrader. De mango geeft de poké bowl een frisse touch en in combinatie met de tonijn een gezonde maaltijd. Een ander idee voor een salade met tonijn is het toevoegen van tonijn tataki. Je bakt de tonijn heel kort aan en vaak zit er een korstje van sesam omheen. Daarnaast is een maaltijdsalade met tonijn altijd een goed idee. Kies bijvoorbeeld voor de salade niçoise met verse tonijn.

Houd je van rauwe vis? Dan is de tonijntartaar echt iets voor jou! Tartaar wordt gemaakt door vis in blokjes te snijden en dat breng je op smaak met dingen die je lekker vindt, zoals sojasaus of sesamolie. Het presenteren van tonijntartaar gebeurt vaak in een rondje met andere ingrediënten, dit zorgt voor een chique uitstraling. Maar eigenlijk kan het op alle manieren die jij wilt of mooi vindt. Bekijk bijvoorbeeld eens de tonijn sashimi kerstkrans, een perfect tussengerecht voor tijdens de feestdagen. Houd je van sushi? Probeer dan ook eens de sushi rol met tonijn en sriracha mayonaise. Tonijn past namelijk ook goed bij de sushi.

Wraps met tonijn

Zin in een lekker lunch recept met tonijn? Probeer dan eens een broodje tonijn of een tonijnwrap. Het broodje tonijn is belegd met ingrediënten zoals olijven, kappertjes en rode ui. Aangezien tonijn vol goede vetten en eiwitten zit, is dit een goede en vullende lunch. Zo zit je de hele middag vol en heb je genoeg energie voor de dag.

Citroenrisotto Met Tonijnsteak

Tonijnsteak

Tonijn is een vis met een chique uitstraling, vooral wanneer je de vis bereid als een steak. Door de tonijnsteak aan beide kanten even kort te bakken of grillen krijgt de steak een knapperige buitenkant met een rosé kleurige, malse binnenkant. Een echte aanrader is de citroenrisotto met tonijnsteak. De risotto is heerlijk in combinatie met knapperige groenten en de tonijnsteak.

Is tonijn gezond?

Tonijn is eigenlijk zoals alle vissoorten erg gezond. Er zitten veel eiwitten in en daarnaast ook vitamine S, B2 en D en mineralen zoals jodium en ijzer. Ook zit tonijn vol met onverzadigde vetten. Deze vetten worden beschreven als de gezonde vetten die je lichaam voorzien van energie. Nu zal je misschien denken, is tonijn uit blik even gezond als verse tonijn? Snel gezegd: ja, het is even gezond. Er zit wel een verschil tussen de verschillende tonijnen uit blik, namelijk op waterbasis en op oliebasis. De tonijn uit blik op oliebasis bevat iets meer calorieën. Maar het is nog steeds een gezond product.

Tuna melt borrelbrood

Heb je een leuke borrelavond op de planning staan en wil je eens wat anders als snack? Probeer dan het tuna melt borrelbrood. Het is snel gemaakt en perfect om uit te delen aan je vrienden. Ook staat het borrelbrood snel op tafel, alleen maar voordelen dus!

Populaire thema's & andere recept ideeën