Tiffin Vegan Poke Bowl Rijstsalade En Groentechips

Vegan recepten

Vegan Noedels Met Wortel

Mensen die veganistisch zijn, eten geen producten die afkomstig zijn van dieren. Dat kan om verschillende redenen zijn. Veel mensen die plantaardig eten doen dit vanwege de dieren, het milieu of eigen gezondheid. Naast dat zij geen vlees en vis eten, eten zij dus ook geen zuivel, honing en eieren. Dit zit in veel producten die we dagelijks eten, dus dan is het handig om een lijstje veganistische recepten te hebben. Vegan eten klinkt misschien lastig, maar er zijn genoeg recepten en producten in de winkel die wel vegan zijn. Hieronder vind je meer over vegan eten. Lees je snel mee verder?

Makkelijke en simpele vegan recepten

De meeste veganistische recepten zijn eenvoudig te bereiden. Probeer bijvoorbeeld eens een keer een vegan toetje! Je zal hoogstwaarschijnlijk geen verschil merken vergeleken met een toetje gemaakt van zuivel. Het ene vegan recept is makkelijker te bereiden dan het andere recept, maar het is leuk om hierin te kunnen afwisselen. Vegan recepten hebben over het algemeen geen lange bereidingstijd. Wil je een keer afwisselen tussen vegan en vegetarisch? Ga dan voor vegetarische recepten.

Vegan avondeten: veganistische diner recepten

Op onze website hebben wij een aantal veganistische recepten voor het avondeten staan. Zo hebben wij een heerlijk gerecht uit de Aziatische keuken; vegetarische noedelsoep. Dit recept is geheel veganistisch en smaakt zoals de traditionele noedelsoep. Bovendien is dit recept binnen 30 minuten klaar, dus lang in de keuken staan is met dit gerecht niet nodig!

Gezonde vegan recepten

Wist je dat veel vegan recepten ook vaak gezond zijn? Een veganistisch recept bestaat vaak voor het grootste deel uit groenten en dit is natuurlijk goed voor je. Voor mensen die het lastig vinden om aan hun groente inname te komen, kan deze levensstijl mogelijkheden bieden. Er zijn veel veganistische recepten die gezond én lekker zijn. Dit zorgt ervoor dat jouw maaltijd echt een vegan feestmaal wordt!

De laatste tijd komen er ook steeds meer bakrecepten die vegan zijn, online te staan. Zo wordt de drempel om voor een vegan bakrecept te kiezen steeds lager. Lijkt jou een gebakje met peer en kaneel een lekkere combinatie? Dan is deze vegan perencrumble zeker een aanrader voor jou! Heerlijk als gebakje, maar ook als warm dessert met een bolletje vegan ijs.

Plantaardig recept

Vegan producten worden ook wel aangeduid met  ‘plantaardig’ en dit is beter voor het milieu vergeleken met dierlijke producten. Plantaardige recepten bestaan vaak uit groenten. Deze plant-based recepten zijn vak gezonder gezien er meer groente in zitten en smaken ook nog eens goed. Een plantaardig dieet volgen, hoeft geen grote aanpassing te zijn. In het begin zal dit wel eventjes wennen zijn, maar dit went snel. Zo zie je in dit recept van wok met aubergine en broccoli dat je heel gemakkelijk plantaardig kan eten!

Vegan ontbijt recepten

Wil jij je gerechten graag vegan houden? Je kent het wel… Je ziet allemaal heerlijke ontbijt recepten voorbij komen maar ze zijn niet volledig veganistisch. Gelukkig zijn er ook genoeg verrukkelijke vegan ontbijt recepten! Probeer de vegan crumble met rood fruit, noten en kokosyoghurt of ga voor de overnight oats met avacado, banaan en aardbeien. Welk vegan ontbijtje ga jij proberen?

Vegan toetjes maken

Toetjes, wie houdt hier nou niet van! Een vegan toetje maken is geen ingewikkelde klus. Sterker nog, het is een leuke manier om met plantaardige producten aan de gang te gaan. Voor de echte chocolade liefhebbers zijn deze chocolade truffels het proberen zeker waard! Voor dit vegan toetje heb je maar 3 ingrediënten en 10 minuten van je tijd nodig. Het is één van de makkelijkste vegan toetjes op onze website.

Veganistische lunch recepten

Soms wil je net even wat uitgebreider lunchen dan normaal. Heb je deze vegan groente pannenkoeken al een keer geproefd? Dit recept is een voorbeeld van één van onze vegan lunch ideeën. De pannenkoeken zijn gemaakt op basis van kikkererwten met spinazie. Deze veganistische lunch bevat boordevol vitaminen, mineralen en vezels. Wie een keer wat anders dan de zoete pannenkoeken met stroop en poedersuiker wil, is dit een gezond en lekker alternatief!

Wat is vegan en wat mag je dan eten?

Veganisme is een levensstijl waarbij men ervoor kiest om geen dierlijke producten te eten. Dit betekent dat er geen vlees, vis, zuivel, eieren honing of andere dierlijke producten eten. Veganisten vertrouwen op plantaardige voeding waaronder groenten, fruit, granen, peulvruchten, noten, en plantaardige oliën.

Wat is het verschil tussen vegan en vegetarisch?

Wat eet je als vegetariër wel, wat je als veganist niet eet? Het is eigenlijk zo dat vegan of plantaardig eten nog net een stapje verder gaat. Wanneer je vegetarisch bent vermijd je namelijk vlees, vis en schaaldieren, maar eet je wel zuivelproducten, honing en eieren. Als veganist ga je een stap verder en vermijd je alle dierlijke producten.

Wat zijn typische vegan producten?

Typische vegan producten zijn onder andere groenten, fruit, granen, noten, zaden, plantaardige melk en yoghurt, plantaardige vlees vervangers, veganistische kaas, hummus en zo zijn er ook veganistische bakproducten of snacks die geen dierlijke ingrediënten bevatten.

Populaire thema’s en andere recept ideeën